Ideen bak SykkelStien

Ideen bak sykkelstien.info er å gi syklister gode forslag til sykkelturer.

Turene skal være et alternativ til mer etablerte turplanleggere og skal gi syklisten en annerledes opplevelse. Det er dessuten ikke alle steder i Norge som har oppmerkede sykkelsstier!

SykkelStien.info har turforslag for sykkelturer i byen, på fjellet og i utlandet.

På SYKKELSTIEN.INFO skal du få en detaljert beskrivelse, kartreferanser og beskrivelse som du enten kan laste ned til din mobiltelefon eller GPS eller skrive ut.

Sykkelstien.info skal være for tursyklister  og mosjonister, opplevelsen skal ligge i turen og gleden ved å sykle. Ved å planlegge turen får alle syklister en bedre turfølelse. Kart, høydeprofil og distanse gir deg muligheten til å disponere kreftene bedre.

Hvem står bak SYKKELSTIEN.INFO?

Initiativtakere er Ole Jakob og Steinar - gamle venner med en felles interesse i å sykle.

SykkelStien.info drives av Steinar Grøtterød Consult.

Hittil har vi rekrutert "Ambassadører" fra vår vennekrets, men vi mangler ambassadører for flere fylker/byer. Dersom du har en GPS og er glad i å sykle, ta gjerne kontakt med Steinar på steinar(at)grotterod.no.

HVORDAN?

Vi har alle en GPS montert på sykkelen. Når vi har funnet en god sykkelsti kjører vi løypa med GPS. Deretter legger vi GPS dataene ut på SYKKELSTIEN.INFO ved hjelp av tjenestene til Garmin Connect og RideWithGPS.com

Noen av turene har referanse til BikeMap.net. BikeMap.net er en portal som gir deg litt mindre informasjon enn Garmin Connect, men du får fortsatt kart, høydeprofil og turens lengde.

GPS’n måler sykkelrutens lengde og profil sammen med hastighet og tid. Garmin Connect kombinerer denne informasjonen med kart fra Google Map og/eller Bing. Du får dermed en detaljert beskrivelse av ruten før du starter turen. Kartet kan du enkelt skrive ut. Du kan også laste ned GPS koordinatene fra Garmin Connect og RideWithGPS.com.

KOPIERING AV ARTIKLER

Vi setter alltid stor pris på at artikler fra SykkelStien.info blir distribuert, men håper at det angis en referanse til SykkelStien.info.

DITT BIDRAG

Alle kan bidra med turforslag. Kravet er en kort beskrivelse av turen og GPS spor.

MÅLSETTING

Rutene skal i størst mulig grad følge eksisterende sykkel- og gangstier slik at sykling på trafikkert vei kan unngås. Turene skal ikke ha et fokus på trening.

FINANSIERING

Målet er at SYKKELSTIEN.INFO skal finansieres ved hjelp av Google annonser og velvillige samarbeidspartnere.