Det finnes ikke dårlig vær - bare dårlige klær
Kilde ukjent, men sikkert en nordmann
"<!--
(c) Can Stock Photo / sn4ke

Noen gode råd og tips til vintersykling

Her er en samling av råd og tips for vintersykling

Sykkelen

  • Piggdekk er obligatorisk
  • Vinteren er mørketid - husk lys og refleks på sykkelen
  • Salting av vegene gjør at sykkelen må skylles/vaskes jevnlig

Syklingen

  • Hold vekta på bakhjulet og sitt så mye som mulig. Forsøk å ha jevn, rolige rundtråkk; da vil du unngå at dekket graver seg ned i snøen. Bruk brede dekk, så de graver seg minst mulig ned i snøen.
  • Sjekk bremsene ofte. Hvis de iser, er det viktig at du er klar over det før en nødssituasjon oppstår. Når du bremser mye, vil felgene bli varme og når bremsingen opphører kan det dannes is på felgene.
  • La sykkelen velge spor. Ikke hold hardt i styret og unngå å tvinge sykkelen i alle retninger.
  • Vær forsiktig med knastedekk uten pigger over is. Unngå å svinge og tråkk følsomt. Ligg unna bremsene. Kilde: Klikk.no

Bekledning

Gode tips fra Morten I KerrGodt kledd for kalde dager. Foto: Morten I Kerr

Morten er styremedlem i SLF Asker og Bærum og en helårssyklist. Han gir følgende tips til de som skal sykle i kulde:

Opplevelsen av kulde når man sykler er avhengig av flere faktorer: temperatur, luftfuktighet, vind – hvor lenge man utsetter seg for elementene – og ikke minst: hvilken beskyttelse man har. Særlig føtter og fingre er utsatt. I tillegg spiller personlig variasjon inn.

Sykler man kortere enn 10-15 km er det enkelt å finne vanlige støvler og hansker/votter som gjør at du holder varmen.  Distanser over dette kan for mange by på svært kalde opplevelser – enkelte har måttet ikle seg opptil fire lag med vanter/votter/fjellvotter for i det hele tatt å være i stand til å holde ut 15 km i under 10 kuldegrader – da er det ikke helt enkelt å betjene gir og bremser. Allikevel kan man komme frem med hvite og iskalde fingertupper.

Denne varianten dukket opp sist vinter – som mange vil huske som en rekordkald vinter som virkelig fordret nye løsninger. “Pogies” fra Dogwood Designs i Alaska: Dette er muffer som festes på styret og over bremsehåndtak og girhendler. Det er også romslige nok til å trekkes utenpå bar ends. Muffene er laget i nylon, er vindtette, delvis vanntette og isolert, slik at man kun trenger vanlige vintersykkelhansker. Muffene holder formen med en innvendig bøyle, slik at det alltid er tilstrekkelig plass inni til å betjene gir og bremser, i tillegg til at de er lette å komme ut av. Muffene snøres igjen rundt styret/wirene og også rundt armene (hvis det er ekstra kaldt og man tør).  Testet og anbefalt!

Flere referanser

Sykkelprosjektet i Oslo