Nyhetsseksjon
Ideen bak Sykkelstien

Sykkelturer i Oslo, Nordmarka, Østmarka og Lillomarka

SYKKELTURER I VIKEN FYLKESKOMMUNE

VIKEN

er et fylke i Norge. Det ble etablert 1. januar 2020 ved at de tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold, samt Svelvik kommune i daværende Vestfold (nå Vestfold og Telemark), og Jevnaker og Lunner kommuner i daværende Oppland (nå Innlandet) ble slått sammen mot sin vilje av Stortinget.

ASKER

er en kommune i Osloregionen i Norge som ble etablert 1. januar 2020 og som består av bygdene Asker (eller Askerbygda), Røyken og Hurum som før 2020 var selvstendige kommuner.

Den nye sammenslåtte kommunen ligger i Viken fylke; Asker lå før 2020 i Akershus, mens Røyken og Hurum lå i Buskerud. Hele den sammenslåtte kommunen ligger innenfor det som frem til 1919 var Akershus stiftamt. (Wikipedia)

NORDRE
FOLLO
er en kommune i Osloregionen i Norge som fra 1. januar 2020 er en del av Viken fylke. Kommunen ligger i landskapet Akershus og var del av Akershus len, Akershus stiftamt, Akershus amt og Akershus fylke fra middelalderen til 2020.

Nordre Follo ble etablert 1. januar 2020 ved sammenslåing av Ski og Oppegård kommuner.

INDRE ØSTFOLD

er en kommune i regionen Indre Østfold i Viken fylke. Kommunen ble etablert 1. januar 2020 ved en sammenslåing av de fem kommunene Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad. Kommunen har et samlet innbyggertall på rett under 45 000 innbyggere.

Sykkelkart fra Kongsberg kommune

Sykkelkartene omfatter byområdene og turforslag inklusiv Nasjonal sykkelrute nr. 5.

Sykkelturer utenfor Norge

 

Sykkelturer over flere dager i Norge

Sykkelturer i Vestfold

Sykkelturer i Buskerud

Planlegging av sykkelturen

En sykkeltur krever i utgangspunktet ikke mer enn det folk flest allerede har – nemlig en sykkel og litt fantasi.

Test av utstyr

Vedlikehold av sykkelen og sykkelutstyr

Roar Verde sykler de gamle postrutene fra Christiania til Stavanger

Sykkelturer i Hordaland

SYKKELTURER I TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE

TRØNDELAG1. januar 2018 ble det skapt historie i Trøndelag. Etter 213 år med to trønderske fylker, ble de sammenslått til Trøndelag fylke.

Sykkelturer i Stjørdal kommune

STJØRDAL(sørsamisk: Skierde) er en bykommune i Trøndelag fylke. Stjørdal er et av de brede dalførene ved Trondheimsfjorden. Stjørdal er blant fylkets raskest voksende kommuner; siden 2008 også den nest mest folkerike, etter Trondheim, med rundt 24 000 innbyggere. Administrasjonssenteret er Stjørdalshalsen, et tettsted med nærmere 15 000 innbyggere. Stjørdal fikk bystatus i 1997.

Kommunen var inntil 1. januar 2018 en del av Nord-Trøndelag fylke.

SYKKELTURER I VERDAL KOMMUNE

VERDAL

For deg som liker vind i håret og føtter i sving er Verdal paradis.

Vil du kjenne blodsmaken i munnen på veg mot de svenske skoger eller frister det mer med en rolig sykkeltur i bortoverbakke, med innlagt is-stopp? Verdal har alt; enten du vil sykle langs fjærekanten mens du hører bølgene skvulpe, eller opp i høyden for å se 7 kirker fra en fjelltopp.

Det er mange fartsvidunder å finne på sykkelsetene rundt omkring i Verdal. Og det er ikke rart, for sykkelstiene i Verdal er utrolig godt tilrettelagt.

Verdal kommune hjemmeside finner du her.

Sykkelturer tilpasset pasienter, ansatte og pårørende på Sykehuset Levanger

Sykkelturer i Nordland

Sykkelturer i Rogaland

Frequently Asked Questions

SYKKELTURER I INNLANDET FYLKE

INNLANDET

er et fylke og fylkeskommune i Norge som ble etablert 1. januar 2020. Det er omtrent sammenfallende med det historiske landskapet Opplandene, og består av de tidligere fylkene Hedmark og Oppland med unntak av Jevnaker og Lunner som ble lagt til Viken fylke.

Innlandet grenser til fylkene Trøndelag i nord, Møre og Romsdal i nordvest, Vestland i vest og Viken i sør. Dessuten grenser Innlandet til Sverige i øst.

 

SYKKELTURER I VESTFOLD OG TELEMARK FYLKESKOMMUNE

VESTFOLD og TELEMARK

er et fylke på Østlandet i Norge som består av to landskap og tidligere selvstendige fylker, Telemark og det meste av Vestfold; drøyt 87 % av fylket utgjøres av landskapet Telemark. De to fylkene ble vedtatt slått sammen til ett fylke av Stortinget 8. juni 2017 med virkning fra 1. januar 2020.

På forhånd hadde Telemark stemt mot sammenslåing, mens Vestfold hadde stemt for. Fylkeshovedstadene er Skien og Tønsberg.

Telemark og Vestfold er historisk og kulturelt to forskjellige regioner, med hver sin identitet, og ved sammenslåingen ble det derfor valgt et dobbeltnavn.

Tjøme og Nøtterøy er nå slått sammen til Færder Kommune

AGDER er et fylke i Norge etter at Aust-Agder og Vest-Agder ble slått sammen 1. januar 2020. Agder er et tradisjonelt norsk landskap. Regjeringen vedtok i 2017 at fylkene Aust- og Vest-Agder skulle slås sammen til det nye Agder, med virkning fra 1. januar 2020.