Røed-Lindland-Songe-Røed (16,25 km)

Dette er en fin familetur på lite trafikkerte veier hvor en kan legge inn bading og sightseeing på Lindland "museum"
Steinar

FAKTABOKS

Gode parkeringsmuligheter litt nord for Acanthus på Røed. Dersom du kommer fra Risør kjører du inn til venstre rett ovenfor Acanthus parken hvor det er plass til bilen.

Du starter turen med å sykle mot E18. Etter 400 meter tar du til høyre og fortsetter på Gamle Sørlandske fram til Cinderella. Her krysser du E18 på brua med retning Lindland. Du kommer nå over på en grusvei med grov grus som er litt vanskelig å sykle på, samt at det er ca 70 høydemeter som må bestiges. På toppen er du på turens høyeste punkt.

Etter nesten 3 km kommer du til en til en bro. Her kan du svinge ned til venstre og besøke Lindland kapell. Fra broen ser du "Den Lille Engelen". Skulpturen har en historie som du kan få vite dersom du deltar på en guided tur som holdes hver søndag i sommermånedene fra kl 14. En avstikker til Lindland kapell anbefales selv om du må tråkke opp bakkene for å komme tilbake på veien.

Den Lille Engelen
"Den Lille Engelen" ved Lindland Natur

Ved Lindlandsvann er det gode bademuligheter. Du kommer nå over på asfalt som du følger helt til Songe. Her krysser du på nytt E18.

Du tar til venstre på Gamle Songevei i retning Risør. Dette er den gamle E18 - svingete og lite oversiktelig noen steder, men ikke særlig trafikkert i dag.

Du passerer Lillevik og Sauvik før du er tilbake til Røed.

Du finner litt informasjon om Lindland kapell på VisitNorway og Lindland Natur sine hjemmesider