Risør-Laget-Fie-Risør (45 km)

Turen går gjennom noen riktig flotte naturpartier, som ved Sørbudalen.
Eivind

FAKTABOKS

Jeg prøver å finne rundturer fordi det er jo litt kjedelig å sykle fram og tilbake samme ruta. Etter å ha studert kartet litt håpet jeg på å komme meg rundt Fie og følge en grusvei som ender ved Sørlandet Camping. Her er det ei strekning som knapt er merka som sti på kartet, men man kommer seg rundt hvis man er villig til å bære sykkelen litt.

Turen starter i Risør, her har jeg tatt utgangspunkt i Statoil på Frydendal. Ved Bosvik tar du av fra riksvei 410 og følger 411 til Laget (12km). Ta til venste etter brua og følg veien skiltet Fie. Denne asfalterte veien er helt fin å sykle på, ikke mye trafikk. Fortsett forbi Sørlandet Camping og til enden av avsfaltveien, der går det videre på en smal grusvei. Herfra er det mulig å gå en sti ut til jettegrytene, først Sildodden og så Åkvåg. Ut til Sild må er det ca 15 minutter å gå.

Men sykkelturen fortsetter langs grusveien som ender i en sti belagt med pukk. Her kan det være at du bør leie sykkelen. Det er ikke langt, og du må over ei lita trebru. Ta til venstre etter denne og følg trappa opp i terrenget.

Her er bærepartiet. Det er to slike trapper, før du kan sykle igjen på en sti som snart kommer til en kjørbar grusvei.

Derfra bærer det avgårde tilbake til Sørlandet Camping.

Sørbudalen
SørbudalenFoto: Eivind Lindseth

Sørbudalen
Trappeparti

Alternativ rute med utgangspunkt Sørlandet Camping: Lille Åkvågrunden