Risør-Åmland-Bossvika-Risør (24 km)

Åmlandsskogen på Risørhalvøya kan by på fine muligheter for stisykling som setter syklisten på prøve både teknisk og fysisk.
Ole Jakob

FAKTABOKS

For å følge denne turen anbefales det å laste ned GPS sporet. Traséen kan være vanskelig å finne på noen partier.

Turen starter i "Shoppingbakken" (Ringveien). Turen går opp til Viddefjell (Heiveien, Grønningveien) og over idrettsplasen på Kjempesteinmyra.

Som en liten "teaser" sykla vi lysløypa som går inn foran klubbhuset. Tilbake til Caspersensvei fulgte vi asfalten ned til innkjøringen til Kvernsmyr.

Det er asfalt et lite stykke, deretter god grusvei. Du sykler rett fram - ikke ta med til venstre ned mot Håkleiv. Ved neste kryss skal du ta til høyre og følge bomveien retning Tremyr/Husmyr. Her er det en bratt bakke. Du følger grusveien forbi hesteinnhegningen på venstre hånd.

Nedkjøringen mot Kvernsvika er meget bratt og ofte litt løs grus.

Ved uthuset på Kvernsvika skal du opp en kort, bratt bakke til høyre og ikke følge grusveien. Stien fører deg til Fjebuverven.

Ved Fjebuverven skal du ta kjerreveien som starter litt til høyre for uthuset. Du kommer til en gammel husmannsplass som nå er feriebolig. Vis hensyn dersom det er folk i feriehuset.

Du skal nå finne en kjerrevei som går mot Badstukjæret. Kjerreveien starter til høyre for huset, men er litt vanskelig å finne siden den er gjenngrodd.

En god stisyklist vil kunne sykle partiet inn til Aurekilen, men for andre må en trille noen partier. Utsikten mot Sandnesfjorden er uansett fantastisk.

Du kommer nå inn på Fv411 (asfalt). Denne følger du i retning Risør til bomveien (grus) like før Avreidkilen. Du skal nå sykle retning Auslandsvannet. Ved Storemyr skal du ta av fra grusveien og følge traktorveien opp til høyre.

Partiet Glipen - Bossvik er trilleparti.

Fra Bossvik sykler du på Fv 416 retning Risør fram til Båssvika. Ta til høyre på Fv411 (merket Nasjonal sykkelsti nr. 1 retning Tvedestrand).

Du skal ta til venstre opp grusveien ved Mauråsen. Følg grusveien til stien mot Tjenndalen. Du skal nå sykle sti mot Kvernmyr.

Du kommer tilbake til grusveien Kvernmyr/Husmyr og følger denne tilbake til Caspersensvei og Risør.