Vegårshei - Åmli (90 km)

Ikke for dårlige ben, her går det mye bratt opp og ned!
Ole Jakob

FAKTABOKS

Dette er en tur jeg kom over via kartverket på Gule Sider (!). Utskrift medbrakt i plastpose fungerte fint! .

Start ved Vegårshei kirke, langs RV 414 nord og østover til avkjøringen til Rausandmoen. Ta av der, sykle ca 4 km på grusveien langs vannnet og ta første til venstre ved første gårdsbruk. Så bærer det rett til værs over åsen. Hold til venstre noen meter opp i første stigning før neste gård, og du treffer den første bommen. Sykle opp åsen nesten til topps og ta til venstre igjen. Flatt og fint noen km, så bærer det nedover mot veiskillet med ny bom. Til høyre her, og du er ute på Blautmyr. Den bærer navnet sitt med rette, så ruta anbefales ikke etter mye nedbør! Venstre også neste, ellres bærer det inn i hyttefeltet på Katerås.

Så er det lang, deilig utforkjøring helt til hovedveien, RV 41. Ta til venstre, sykle til Åmli, ta inn på RV 415 til venstre rett etter Storbrua, skiltet Ufsvatn. Asfalt fram til neste veiskille. Venstre her igjen mot Kilsloftet. Der kan man få kjøpt vafler, kaffe, elgsuppe og all husflid som begynner på ELG- og vel så det. Ulven i Vegårsheia ble skutt på denne strekningen, ulvefallet er merket på høyre side.

Vel ute på 414 igjen er det flere muligheter for å komme tilbake til utgangspunktet. Sjekk kart og zoom godt inn. Jeg valgte en grusvei gjennom "ingenmannsland." Grov grus! Men det er et lite vann å bade i etter noen km!

Turen er ikke teknisk vanskelig, men suger krefter.

Langt fra folk, flott natur. Denne gangen så jeg både rådyr, kongeørn og fiskeørn på mindre enn 50 meters hold.