Etappe 24: Fra postgården på Songe til Godestad (14, 4km)

Fin etappe selv med litt sykling på trafikkert E18
Steinar

FAKTABOKS

TURBESKRIVELSE

Vi kan dessverre ikke si med sikkerhet hvor postgården på Songe lå, ei heller om den fortsatt eksisterer.

Turen går fra Songedumpa på Gamle Songevei langs Songevannet. Ved Lundevannet går Gamle Songevei over i E18 og du får ca 2 km på en trafikkert E18 med smal vegskulder: Lundeslettene.

Du fortsetter videre på Gamlevegen/Lundevegen og videre på Angelstadveien fram til Fosstveit Bru.

Kort etter brua skal du opp ta til høyre opp grusveien (Fosstveitveien). Her kommer du til et gårdsbruk. Den Gamle Postvegen går inn mellom hovedhus og låven. Vis hensyn - det bor folk på gården.

Den Gamle Postvegen er litt gjenngrodd, men fortsatt OK å sykle. Du må kanskje trille sykkelen noen steder. Ute av skogen kommer du til en bedre grusvei (Glidiveien). Her tar du til venstre på Holtsveien. Den Gamle Postvegen fortsetter rett fram når du på nytt kommer til et kryss (Klepshaugen). Du sykler videre på Fianhagen og kommer ned til Fiansvingen.

Fra Fiansvingen sykler du på Korsenveien, som går parallelt med "gamle" E18, forbi Holt kirke og Holt Landbruksskole, før du krysser "gamle" E18 og fortsetter på Goderstadveien.

FOSSTVEIT BRU

Fosstveit Bru er verdt et stopp. Brua er bygd i støpejern og var ferdig i 1837. Det er kun to slike bruer i Norge, den andre er Løkke Bro i Sandvika, Bærum. Løkke Bro er spesielt kjent på grunn av Claude Monets maleri fra 1895 som i dag henger i Nasjonalgalleriet.

Fosstveit bru
Fosstveit bru
Distanseskilt Fiansvingen
Distanseskilt Fiansvingen

HOLT KIRKE

Holt kirke
Holt kirke
Fra Holt kirke
Fra Holt kirke

GODERSTAD

Goderstad
Utsikt mot Goderstad fra Holt
Goderstad
Er dette den gamle postgården på Goderstad?

Les videre om andre postetapper.