Sunde bro-Gjerstad-Kroken-Sannidal-Sunde bro (46 km)

FAKTABOKS

Dette er en herlig rundtur i Gjerstad kommune. Turen starter ved Sunde bro - gode parkeringsmuligheter ved skolen. Ruten går på lite trafikkerte veier, kun noen få kilometer på grus.

Du starter ved å sykle mot Gjerstad stasjon. Like ved innkjøringen til Gjerstad stasjon går det en sykkelsti - det er den gamle veien. Sykkelstien følger jernbanelinja noen få meter. Det er litt stigning forbi Gjerstad skole og kirke. Ta veien mot Ausland. Etter noen kilometer på asfalt begynner et parti på grus. Ruta stiger litt mot Måvatn og Sandvatnet. Ved Måvatn er det en fin rasteplass. Her er det et minnesmerke fra andre verdens krig; en droppsylinder er utstilt. Om sommeren er det fine bademuligheter her.

Krigsminnemerke Gjerstad. Foto: Steinar Grøtterød

En annen rasteplass er ved "danseplassen" ved Sandvatnet. Her er det også fine bademuligheter.

Du sykler videre og kommer ned til jernbanen igjen. Ta til høyre mot Fikkjebakke. Du sykler litt langs jernbanelinja mot Brøsjøvatnet. Turen går videre mot E18 - du sykler på Gamle Sørlandske hovedvei". Det er litt stigning opp til bomstasjonen på Østerholtheia, men deretter en lang nedfart til Sunde bro.

Du kan trygt proklamere overfor andre at du har sykle i "dalstrøka innenfor".