Lysløypa i Arendal (10 km)

 

http://www.lommekjent.no/turer/949611/
http://connect.garmin.com/activity/497334831

Planen denne dagen var stisykling i Arendal Singletrack. Etter et forsøk på å komme meg litt inn i Singletrackløypa som forøvrig er et fantastisk arbeid utført av lokale dugnadskrefter med bistand fra Gjensidigestiftelsen. Se video her.

Dog stilte lokale krefter opp dagen etter og lånte meg en fulldemper i øvre prissjiktet, og det gikk mye bedre. FDS/FDR er kommet for fullt i Norge nå og det blir veldig spennende å trene på dette fremover.

Mitt substitutt til "singletracken" var en tur inneom lysløypa og ned mot Sentrum for å fylle på med "Rifla pomfritt" på Rutebilen, før en deilig ispause i Pollen. Derfra skulle jeg få svi skikkelig - Bendikskleiva  opp fra byen er en syretest av de sjeldne. To damer i bunn av bakken ønsket meg lykke til med et smil om munnen. Joda, den satt i beina et par dager, ikke så lang med veldig bratt.

Turen derfra og videre oppover mot Solsiden er fylt av bakker og atter bakker. Det beste med de urbane sykkelopplevelsene jeg hatt i Aust-Agder og Rogaland er at de i motsetning til Oslo er hyggelige å sykle. Oslo er slitsom og masete med null innslag avslapning.

Dette var en veldig fin tur og jeg kommer nok til å ta flere turer i dette fylket utover sommeren.