Mellomstasjonen Kvitfjell-Nysætra-Svinslåa-Ormsæter-Mellomstasjonen (33 km)

Kvitfjell er mest kjent som et vintersportsted med krevende utforløyper. Om sommeren kan du teste deg selv i et litt krevende og kupert terreng.
Steinar

FAKTABOKS

På Kvitfjell.no finner du fire turalternativer som varier i lengde og høydemeter. Vi hadde en dag til rådighet og valgte en variant som går innom flere av turene.

Om sommeren er den eneste muligheten å kjøre bil opp til Mellomstasjonen hvor det er gode parkeringsmuligheter ved Gudbrandsgard hotell.

Fra parkeringsplassen sykler du litt tilbake på asfaltveien til du kommer til krysset Kvitfjellvegen/Myrlivegen. Her er det merket med sykkelskilt på veien som går inn til venstre.

Vi fulgte veien litt for langt og havnet tilbake på Kvitfjellvegen. Litt lenger ned startet veien opp til Nysætra som vi fulgte.

Ved Nysætra tok vi grusveien inn til venstre og kom til det som viste seg å være knutepunktet for alle turene som er angitt på Kvitfjell.no.

Nå fulgte vi merket løype til Svinslåa. Her tok vi en pause i de naturskjønne omgivelsene.

Vi valgte å følge grusveien på høydedraget mot Småtjønna. Dette er traséen til Gumpenrunden. Grusveien stopper etter noen meter og går over til en traktorvei. Veien var fin å sykle, men kan være litt "fuktig" dersom et har vært en del nedbør.

Vi kom nå inn på traséen til Digeråsrunden. Vi syklet i "motsatt retning" av beskrivelsen på Kvitfjell.no i retning Hattstodvannet. Her tok vi høyre for å komme i retning Bålsætra. Vi fulgte sykkelmerker hele tiden.

Etter Bålsætra går sykkeltrasén over til trillesti. Det var kun mulig å sykle noen få partier over myra. Stien førte oss opp til Ormsætra.

Fra Ormsætra var det en rask nedkjøring til Nysætra og tilbake til knutepunktet. Her fulgte vi traktorveien i retning Mellomstasjonen tilbake til utgangspunktet.

Pakket og klar
Pakket og klarFoto: Steinar Grøtterød

Pakket og klar
Utsikt fra Svinslåa
Pause ved Svinslåa
Knutepunkt for turene
Stisykling opp mot Ormsætra
På traktorvei retning Mellomstasjonen
Utgangspunkt for turene

Kart

Ønsker du et papirkart, anbefaler jeg sykkelkartet Peer Gynts Rike fra Jacilla AS. Kartet fikk jeg kjøpt på Ringebu.

Du finner også litt informasjon under Lillehammer.com.

GPS spor tursykling Kvitfjell