Gålå-Toftesetra-Vendalsvatnet-Fagerhøi-Gålå (37 km)

Det er fantastiske muligheter for fine sykkelturer i Peer Gynts rike! Her er det turforslag i alle kategorier - fra litt teknisk krevende sykling på smale stier til rolig trilling over tregrensa!
Steinar

Kart: Lommekjent.no

FAKTABOKS

Vi parkerte ved Røde Kors hytta, litt etter Gålå handel. Det er ingen parkeringsavgift om sommeren.

Noen få meter på asfalt før en kommer over på grus. Det er ingen sykkelskilt her, men en følger merking til Toftesetra. På sykkelkartet "Peer Gynts Rike" utgitt av Jacilla, følger du rute G3. Ved Tofteseter tar du av til venstre - sykkelskilt merket Kvitfjell og følger G4 mot Nysætra. Det er lange nedoverbakker - noe som indikerer at du må beregne krefter til senere klatring.

Etter Nysætra kommer du til et veiskille hvor du skal følge skilting til Fagerhøi (turen mot Kvitfjell går den andre veien). Nå begynner en langsom klatring fra ca 850 m.o.h. til turens høyeste (1056 m.o.h.).

Du sykler langs Vendalsvannet og videre opp mot Fagerhøi. Langs veien er det mange rasteplasser med bord. På Fagerhøi er det et spisested.

Igjen klatring opp til Listufjellet, deretter nedover til Toftesetra.

Vi opplevde litt biltrafikk på Per Gynt veien, men med en gang en kom utenfor "hovedveien", ble biltrafikken betraktelig mindre. Vær også oppmerksom på sauer!

Kartet "Per Gynts Rike" (150 kr) anbefales innkjøpt og studert på forhånd!

Dette er motsatte vei på turforslaget til Øyvind Wold: Rundtur fra Gåla via Vendalsvannet

Se også andre turer med utgangspunkt fra Gålå på Hub-Biking.no.

Bilfritt
BilfrittFoto: Øyvind Wold

Bilfritt
Sykkelidyll
Turene er godt skiltet
Fra Gålåfjellet