Bingen - Lampeland - Kongsberg - Hokksund (58 km)

Kart: Lommekjent.no

FAKTABOKS

Jeg hadde lest en artikkel i "På Sykkel" om en ny sykkelrute fra Geilo til Larvik. Siden jeg var i "nabolaget" og besøkte venner på en hytte ved Nyseter, Bingen, fikk jeg muligheten for å utforske deler av ruten.

Det går flere grusveier fra Skotselv til Lampeland, felles for de alle er kupert  terreng med mye klatring. Nedkjøringen til Lampeland er også meget bratt!

I Lampeland kom vi på ruten som går fra Geilo til Larvik. Det er dessverre ikke alt som er like godt skiltet - kan også være at jeg ikke greide å finne den rette traséen. Mot Kongsberg er det meget lett terreng og dessverre tildels mye trafikk på Rv. 40. Jeg syklet feil etter Svene - her skal en følge østsiden av Lågen og ikke sykle over brua.

Fra Kongsberg mot Hokksund følger en den gamle veien (Gamle Kongsbergvei). Det er en bratt stigning opp fra Kongsberg sentrum, men etter at en har gjort seg ferdig med Eikerveien og kommet inn på Gamle Kongsbergvei, er det mye nedover. Ved Darbu syklet jeg igen "feil". Her viste skiltene med sykkelsti til Hokksund mot høyre, mens trafikkskiltene viste venstre. Jeg valgte å sykle på Rv. 35 helt fram til Hokksund.

Buskerud og Flesberg kommune har mange herlige veier som egner seg for sykling. Jeg håper at noen i området leser dette og ønsker å være med å kartlegge områdets muligheter slik at vi også kan dekke Buskerud på SykkelStien! Det er bare å ta kontakt på steinar(at)grotterod.com

Neste "test" av ruta blir fra Kongsberg til Larvik som er en del av den "nye" Numedalsruta.

Nasjonal Sykkelrute nr 5 fra Kongsberg retning Larvik finner du på SykkelStien.info: Langs Numedalslågen fra Kongsberg retning Larvik

Sykkelkart fra Kongsberg kommune

Sykkelkartene omfatter byområdene og turforslag inklusiv Nasjonal sykkelrute nr. 5.