Lysaker-Fornebulandet-Lysaker (11,5 km)

Møt våren på Fornebulandet
Øyvind

Kart: Lommekjent.no

FAKTABOKS

På området ved den gamle hovedflyplassen Fornebu rett vest for Oslo har det de siste årene vokst fram en ny bydel med tusenvis av boliger og arbeidsplasser. Det er også laget en rekke nye attraktive sykkelveier og turveier. En rundtur på Fornebulandet er både lett og kort og går gjennom store åpne parkdrag og delvis kort vei fra sjøen.

Her finnes både museer, gallerier, serveringssteder, badestrender, store gressletter, intime små stier gjennom skog og masse havgløtt. Man passerer naturreservater med rikt fugleliv i Koksabukta og Storøykilen. Midt i det hele ligger den påkostede Nansenparken på 200 mål, med promenader, vannspeil, bekker, festplass og lekeområder.

På østsiden går sykkelveien forbi de futuristiske og enorme kontorbygningene til Telenor og Statoil.

Det er såpass lite stigninger underveis at man kan ha med barn på turen. På det store friområdet ute på Storøyodden i vest er det en rekke turstier å velge mellom mye å se. Selv om turen ikke er lang i kilometer kan man gjerne lage en dagsutflukt av det.

Turen går på separate sykkelveier eller turstier nesten hele veien.

Mot Telenors hovedkontor
Mot Telenors hovedkontorFoto: Øyvind Wold

Mot Telenors hovedkontor
Flott tilrettelagt for sykkelturer
Sjøflyhavna Restuarant
Koksabukta

Øyvind Wold fra Oslo er en av landets ivrigste frilufts- og sykkelskribenter. Ved siden av å ha levert mange av turforslagene på sykkelstien, har han har gitt ut flere sykkelbøker, og levert bilder til andre bøker, blant annet mange til «Norges beste sykkelturer» (Gyldendal forlag 2016). Han har skrevet en rekke artikler, blant annet Snø og Ski, Padling, Fjell og Vidde, Sykkelmagasinet, Syklistene, Birken og Friluftsliv. Det har for det meste vært turartikler, men fra 2016 også utstyrs-tester, særlig i bladet Friluftsliv.

Sykling som rekreasjon og opplevelse – ikke prestasjon

Øyvind jobber ut fra tankegangen om at sykling i skog og fjell, grus og stier, ikke er reservert de sprekeste og tøffeste. Variert tursykling er en super måte å få naturopplevelser og sterke sanseinntrykk for alle, inkludert familier med barn. Dette gjenspeiler seg i hovedvekten av turforslagene hans.

Interessert i tekster/bilder fra ditt distrikt?

Ta kontakt på epost: oywold(a)gmail.com

Bibliografi:

Beintråkk (Friluftsforlaget, 1999) På sykkel i Oslo. I byen. I marka (2003) På sykkel i fjellet (2007) På sykkel i Oslo (2008) På sykkel i fjellet (2009) (utsolgt) På Sykkel i Oslo (2014) På Sykkel i fjellet (2014)

Utsikt fra Natrudstilen (959 moh.) mot Sjusjøen