Toppturer: Skallstugu og Hårskallen (34,7 km)

http://connect.garmin.com/activity/34358602

Dette er en topp tur og topptur til Hårskallen for de aller sprekeste. Denne turen er perfekt hvis du har et par timer til rådighet.

Du starter på bensinstasjonen Shell i Vinne/Verdal, og klatrer 560 høydemeter, 50/50 på asfalt og grus. I underkant av 1 km fra besninstasjonen tar du av og følger veien til venstre mot Rindsem og Skogset. Veien til Skogset går delvis på asfalt og grus. Etter 6 km kommer du til et veikryss og følger skilring mot Buran, før etter ytterligere 2 km kommer til et skilt som viser veien til Skallstugu. Deretter begynner en flott oppstigning i 8 km.

Når du kommer til Skallstugu (567 moh) kan du ta en fot-/ løpe- eller sykkeltur til Hårskallen (735 moh., høyeste punkt i Levanger kommune) som gir en flott utsikt utover fjord og fjell i Innherred en godværsdag. Fra Skallstugu får du en flott nedoverkjøring i ca 15 minutter før du kommer til veikrysset hvor du kan velge å sykle samme vei tilbake (8 km). Ellerdu kan  følge skilting mot Buran og videre til Heitlo/ Rindsem (10 km), og du får en flott utsikt ut over Verdal og Trondheimsfjorden, før du kommer du til startpunktet.