Fra Sognsvann til Tryvannstårnet

FAKTABOKS

Utgangspunktet er bommen ved Sognsvann. Turen er nok bedre egnet til trening enn en rolig søndagstur pga ganske bratte og lange bakker. Men det er en god grunn til å bruke vestre siden av Sognsvann til treningstur, og det er at det er mye mindre folk gående her enn i lysløypa på den østre siden.

Etter bommen ved Sognsvann tar man av til venstre ved kiosken og sykler stien til Sognsvanns vestre side. Husk det er ikke lov å sykle på stien rundt Sognsvann. Når du har kommet på vestre siden passerer du bommen ved høyspentmasten og følger denne grusveien til Ullevålseter. Den starter pent men det kommer et par kilometer med god stigning! Pass på å ta til venstre i krysset der hovedstien går over i en nedoverbakke, ellers vil du komme i ei sløyfe tilbake til der den bratte stigningen begynner.

Ved Ullevålseter tar du til venstre og følger denne veien opp en lang stigning til "toppen" hvor du i et kryss følger hovedstien som tar en høyresving. Skilting til Tryvannstua. Det kommer et nytt kryss i en nedoverbakke. Her følges hovedstien som går svakt venstre. Tar du til høyre her kommer du på ei sløyfe som går tilbake til Ullevålseter. Etter Tryvannsstua følger du stien langs vannet og tar så den første stien til høyre opp en ganske bratt bakke. Her gjelder det å bare tråkke jevnt og ikke stoppe opp, så er du snart på toppen ved Tryvannstårnet!