Movatn-Snippen-Sandermosen-Sander gård-Maridalsvannet østside-Kjelsås stasjon (11 km)

 

http://www.lommekjent.no/ruter/1789086

En tur som viser hvor kort det er fra by til land i Oslo-området. Drøye tjue minutters togtur fra Oslo S er man i tjukke marka, og nesten tre hundre meter over havet.

Greveveien som man følger sørover er en artig og variert tur går ganske nære inntil toglinja gjennom til dels tett og frodig skog.

Fra Movatn stasjon følger man grusveien nordover langs jernbanesporet et par hundre meter, før veien krysser linja og går østover. Etter et par hundre meter til kommer man til Greveveien, den gamle hovedveien mellom Hakadal verk og Hammeren. Følg denne sørover på vei med dekorative stabbestein i veikanten, langs vakre Movann og Movannsbekken ned og gjennom kort tunnel-undergang ved Snippen stasjon. Lett sykling videre sørover ned gjennom skogen til asfaltveien like ved Sandermosen stasjon.

Videre sørover på to kilometer med slak nedoverbakke, før man tar av til venstre inn på grusvei ved Sander gård. Småkupert grusvei gjennom åpent kulturlandskap, og etter hvert mer skog, langs Maridalsvannets østside. Fin utsikt over vannet og dalen flere steder underveis.

Etter bompassering på Midtoddveien er man like etterpå ute på asfalt, følg Midtoddveien en halv kilometer til Asbjørnsens vei på høyre hånd, den går rett ned til Kjelsås togstasjon.

  • Vanskelighetsgrad: Lett
  • Start/Sluttpunkt: Movatn stasjon (22 min. reise fra Oslo S)/ Kjelsås stasjon
  • Samlet stigning: 100 hm
  • Underlag: 90 % grus (litt grov langs Movannsbekken), 10% asfalt
  • Anbefalt kart: Kikut 1:25 000
  • Trafikkforhold: Bilfrie grusveier, lite trafikk på asfaltpartiet etter Sandermosen stasjon

Fantastisk landskap og sykkelforhold. Foto: Øyvind Wold


Øyvind Wold fra Oslo kjøpte sin første terrengsykkel i 1989. Det tente en gnist som skulle vise seg å få større konsekvenser enn han ante. Siden den gang har han vært helårssyklist i Oslo, terrengsyklist i marka og brukt store deler av ferie og fritid på å sykle land og strand rundt. Målet har vært å utforske et av verdens vakreste land – Norge.

Han sykler både asfalt, grus og sti, både på fjellet, gjennom de store skogene på østlandet, langs kysten eller ute på øyer, kort og langt, med eller uten bagasje. Han har nesten alltid med fotoapparat og noterer ned fakta fra turene.

Bøker

Etter ganske kort tid som nyfrelst syklist begynte han å lete etter aktuelle bøker med turtips for syklister som var nysgjerrige på hva som befant seg litt utenom allfarvei. Slik litteratur fantes ikke, så Wold bestemte seg for å lage en bok selv. Resultatet ble boka «Beintråkk» på Friluftsforlaget (utsolgt) i 1999 med diverse rutebeskrivelser til mektig natur i ofte ganske øde deler av landet.

Siden har det blitt turbøker om Oslo og fjellsykling på Cappelen Damm forlag, nå utgitt i tredje reviderte utgave, i tillegg til et tresifret antall artikler i en rekke sykkel- og friluftblader.

Sykling som rekreasjon – ikke prestasjon

Wolds jobber ut fra tankegangen om at tur- og opplevelses-sykling slett ikke er reservert de sprekeste og tøffeste, men tvert i mot er en super måte å få naturopplevelser og sterke sanseinntrykk for alle, inkludert familier med barn. I en tid der det på mange måter er blitt en prestasjonsorientert sykkelkultur med fokus på høy fart, sykkelritt, dyrt utstyr og presentasjon av treningsdata og rekorder på sosiale medier, sier Wold;

Det er på tide å senke skuldrene, glemme pulsmåleren og ta gleden og nytelsen tilbake til syklingen igjen. Ta med deg en venn eller familien, smør en stor matpakke og sett av dagen til å sykle rolig rundt. Utforsk en blindvei, en gammel setergrend, ta turen inn til et vakkert skogs-tjern, se et fjellpanorama, besøk en betjent turisthytte, eller ta med sykkelen på ferja med ut til et av våre mange spennende små øysamfunn – sykkelen er den aller mest givende måten å kombinere friluftsliv og Norgesreiser!

Hans utvalg av turer er stort sett i vanskelighets grad «lett» eller «lett til middels krevende», og er rettet mot folk i helt vanlig form. For at turene skal oppleves som trygge, er det gjennomgående valgt ruter med liten, eller ingen, biltrafikk.