Tryvann-Skjærsjødammen-Hammeren-Kjelsås (29,2 km)

http://connect.garmin.com/activity/36187414
http://www.lommekjent.no/turer/735407

Denne turen kombinerer flere av Skiforeningens sykkelturforslag og er ment som et alternativ for de som ikke ønsker å klatre opp til Tryvann fra Oslo.

Til Tryvann kan du komme på forskjellige måter; velg mellom egen bil og parkering på Tryvanns parkeringsplass, buss eller Holmenkollbanen. Turen starter ved Tryvannstårnet. Det er litt vanskelig å finne veien ned mot Tryvannstua, men start med å sykle helt opp til tårnet og videre til høyre like før bommen. Siden turen ned til Tryvannstua går delvis i alpinanlegget, er det bratt og svingete. Vær forsiktig og ikke brems med forbremsen!

Du skal nå følge Skiforenings rute 121 fram til Venstre Aurtjern. Du tar til venstre etter Tryvannstua og sykler mot Nordmarkskapellet. Du skal finne brua over Skjørskjødammen - den er til høyre i krysset hvor veien går opp til Ullevålseter. Etter Skjærsjødammen tar du til høyre på sykkelsti mot Hammeren (Skiforeningens rute 119). Etter Hammeren kommer du ut på asfalt og du svinger til høyre. Du sykler forbi ruinene av Margaretakirken og Maridalens kapell. Like etter Maridalen kapell tar du av fra Maridalsveien over på Greveveien. Fortsett på Greveveien til du ser en stein med påskriften Sander Gård og ta inn på denne veien.

Du sykler rundt tunet på gården, stien er merket Kjelsås. Nå er det bare å følge merking til Kjelsås fram til endestasjonen på Kjelsås. Du kan avslutte turen her og ta trikken til byen (og eventuelt tilbake til Tryvann).

Turen videre følger trikkesporet ned til Ring3. Her møter du røde sykkelskilt med merking til Lysaker og Smestad (Ring ruta). Følg merking til Smestad.

På Smestad kan du ta trikken tilbake til Tryvann eller følge sykkelrute til Oslo Sentrum.

Høydeprofil