Oslo-Sognsvann-Frognerseteren

http://connect.garmin.com/activity/94537504
http://www.lommekjent.no/turer/732244
Dette er en relativt krevende tur med mye bakker, både opp og ned.

Starten går fra sentrum av Oslo, og retning Rikshospitalet. På baksiden av Rikshospitalet følger man stien gjennom skogen, og ender på Gamle Ankervei mot Sognsvann. Ved enden av vannet, holder man til venstre og følger veien mot Lille Åklungen og Ullevålseter. Den er merket som tur 117 i Markadatabasen. Her tok jeg en feil avstikker mot høyre og endte etter hvert i skiløypa som går parallelt med veien. Denne er betraktelig mer krevende og utfordrende enn veien, enda mer når det regner mye.

Rett før Lorttjern, tar man inn veien til venstre. Da kommer man inn i lysløypa som kommer opp fra Skådalen og nettverket av veier å sykle på rundt Frognerseteren. Det er tur 115 i Markadatabasen. Det blir noen ganske bratte stigninger på denne siden. Selv valgte jeg å holde til høyre mot Heggehullet. Etter noen hundre meter tok jeg opp mot Frognerseteren. Det er en veldig bratt stigning. Det er tur 113 i Markadatabasen.

Denne ruten kan også ta deg til Tryvannstua. Derifra går ruten ned fra Frognerseteren og helt ned til Bogstad, Røa og i dette tilfellet Stabekk.