Østmarkatur (17 km)

FAKTABOKS

Jeg hadde ikke vært i Østmarka før og følte at det var på høy tid å gjøre noe med det. Radaren på Haukåsen peker seg ut som et naturlig mål for turen. Turen starter på Oppsal og slutter på Skullerud, med mulighet for T-bane til og fra.

Ruten kan oppsummeres som småkupert med en god stigning opp til selve Haukåsen med radaren, underlaget er grus. Ingen tekniske vanskeligheter, det er en tur der alle kan være med. 

Fra utgangspunktet ved Oppsal følges skilting til Mariholtet. Der et par veikryss på veien, ta til høyre i det første, og til venstre i det neste. Følg stien langs Nøklevann til ca midten av dets lengde, og ta til venstre.

Herfra følger man stien til Mariholtet Sportsstue. Rett før man er der, er krysset hvor man kan ta av til Haukåsen. Herfra er det en jevn stigning et par kilometer til man kommer til toppen og selve radaren.

På tilbaketuren følger jeg sørover langs Nøklevann, og kommer over en fin rasteplass med bademuligheter. Så avsluttes turen med å sykle til Skullerud, hvor T-banen kan benyttes til transport hjem.

 Radaren på Haukåsen