Oslo-Ingierstrand-Svartskog-Hauketo-Oslo (40,5 km)

Kan fint kombineres med en god lunch på Ingierstrand Bad
Steinar

FAKTABOKS

Målet med denne turen var å ta en titt på nyrestaurerte Ingierstrand bad i tillegg til å finne en rundløype med utgangspunkt Oslo sentrum.

Turen går i hovedsak på asfalt - kun strekningen over Svartskog går på grusvei. Turen anbefales med hybrid eller MTB sykkel.

Turen starter på Honnørbrygga ved Oslo Rådhus. Jeg valgte å sykle  Rådhusgata ned til Tollbukaia siden det er egne sykkelfelt i Rådhusgata. Du skal nå følge sykkelskilt merket "Vinterbro". Bjørvika er i dag preget av stor utbygging, men sykkelstien er inntakt de fleste steder.

Vær oppmerksom på kryssende annleggstrafikk.

Ved Sjursøya kommer du opp på Mosseveien. I begynnelsen er det bredt sykkelfelt, men dessverre smaler dette og asfalten forsvinner noen steder. Dette henger sammen med bygging av gang-/sykkelfelt langs Mosseveien.

Ved Fiskevollbukta er det viktig at du fortsetter mot Hvervenbukta på sykkelrute merket Vinterbro. Ved Hvervenbukta kommer du inn på Ljansbrukveien som du følger helt til Ingierstrandveien. Her er det merket med sykkelskilt "Ingierstrand".

På turen mot Ingierstrand Bad passerer du en rekke badeplasser. Ingierstrand Bad er nyrestaurert og innbyr til en stopp. Her kan du nyte en full middag, lunch eller en kopp kaffe.

Turen fortsetter mot Svartskog og du sykler forbi Roald Amundsens hjem. Her er det slutt på asfalt og turens stigning starter. I krysset Bekkenstenveien/Roald Amundsens vei tar du til venstre retning Oslo. Du er nå tilbake på sykkelveien "Vinterbro", men i retning Oslo. Det er en svingete og bratt nedstigning til Gamle Mossevei. Du følger Gamle Mossevei langs Gjersjøen.

Ved Fiskevollbukta valgte jeg å sykle retning Hauketo for unngå Mosseveien. Du følger skilting merket "Hauketo".

Fra Hauketo fulgte jeg skilting "Nordstrand". Turens bratteste bakke får du etter Hauketo opp til Bakketoppen - et meget reffende navn på en vei!

Fra Nordstrand sykler du over Bekkelaget, ned Kongsveien og Middelalderparken.

Etter Operaen valgte jeg ruten om sjøsiden til Akershus Festning tilbake til utgangspunktet.