Dale via Lura (22,5 km)

http://www.lommekjent.no/turer/946069/
http://connect.garmin.com/activity/298509577

Når kveldssolen senket seg over Sandnes og noen timer før monsunregnet som er varslet over fylket, så jeg mitt snitt til å merke løpen jeg syklet tidligere på ettermiddagen. Først mot shoppingsentret Kvadrat på Forus før ferden gikk mot Elixia og opp veien mot Giskehallen.

På toppen ved Giskehallen var det lite fint skogsholt. En ekstra runde her inne skaper det rette turfølelsen. Deretter gikk turen nes Postveien og Sandnes sentrum og videre ut mot Hana. Jeg besluttet å legge turen helt ut til tidligere Dale Psykiatriske sykehus som nå fungerer som asylmottak. Dette er også her bilveien slutter og turområdene starter i fleng oppover i fjellet. Man kan sykle et lite stykke til men da er det bare å låse syklene og ta fatt på fine turer. Nå er vi på det andre startpunktet for det populære målet Dalsnuten.

Videre tilbake til Sandnes og det er her 85% sykkelstier og vi tar av inne i Sandnes over Vågen (Sandnes svar på Aker Brygge) før vi sykler langs med Sandnes Havn tilbake til utgangspunktet. 

Dette er en kjempetur for alle i familien og det er kun noen få unntakt en uproblematisk tur for barn på sykkel.

Se også turen til Dalsnuten: Dalsnuten