Sandnes-Forus Næringspark-Sandnes (14 km)

http://www.lommekjent.no/turer/946084/
http://connect.garmin.com/activity/299399766

En liten runde på store deler av Forus og alle sykkelstiene den byr på.

Turen starter ved Seabroker bygget på Vestre Svanholmen og går på sykkelstier hele veien opp til kjøpesentret Kvadrat. Fra Kvadrat gikk turen ut på Forussletta et kort stykke på bilvei, men jeg understreker at man kunne valgt en rute som var kun sykkelstier. Forussletta ble fulgt helt til rundkjøringen Forus. Der tar vi veien opp Forusbeen og passerer Statoils enorme bygg i Stavanger.

Vi fortsetter denne igjennom et par rundkjøringer (her er det for tiden endel veiarbeid), og etter at vi har krysset over E39 kommer vi ned Svanholmen. Et lite stykke nedover her kommer vi til en liten elv og langs denne går det en 400m rett sykkelsti.

Turen gikk innom Sola GK før vi satte kursen tilbake til Vestre Svanholmen og Lövenstrasse. Lövenstrasse er den gamle flystripa til Tyskerne under krigen. Herfra forbi Kvadrat Sandnes og ned Stavangerveien og Strandgaten hvor turen etterhvert ender.

En fin tur å sykle for familie spesielt med barn en lørdag eller søndag. Den er relativt lett men fra Ikea til Kvadrat er det en falsk flate.  

Kategori Asfalt