Selbu-Innbygda-Mosletta-Vikaengene-Selbu (28 km)

Selbu, omtrent syv mil øst for Trondheim, er en bygd med flere ganske lette sykkelmuligheter. Et bredt åkerlandskap, Nea-elva i store slyng gjennom bygda, og ikke minst den store Selbusjøen, er med på å prege turene. Ser en bort fra fylkesvei 705 gjennom dalføret, er veiene stort sett lite trafikkert.

Denne rundturen på snaue tre mil gir en fin introduksjon til denne kommunen. Selv om turen ikke går særlig høyt, er det flere fine utsiktpunkter, særlig fra Innbygda og oppover på Holtvegen, og ned igjen mot Øverbygda på den andre siden av åsen.

Svært trivelig sidevei på grus fra Øverbyda sørøstover mot Hyttbakken. Herfra et par hundre meter merkbar stigning, før det flater ut på over Mosletta.

Legg merke til avstikkeren til stranda ved Vikaengene i østenden av Selbusjøen, vel verdt noen hundre meter ekstra på sykkelen. Denne stranda er rundt en kilometer lang, langgrunn, og trekker folk helt fra Trondheim på fine sommerdager.

Kafe og sykkelbutikk i Selbu sentrum, kafe og matbutikk i Innbygda.

Kan være en del biltrafikk langs Fv705 de første seks kilometerne, ellers lite trafikk.

FAKTABOKS

  • GPS spor: https://ridewithgps.com/routes/29806016
  • Distanse: 28 km
  • Start/stopp: Selbu
  • Vanskelighetsgrad: Lett til middels
  • Anbefalt sykkeltype: Terreng- eller hybridsykkel
  • Turen passer for både tur- og treningssyklister, også sykkelvant for ungdom fra 12-13 års alder 
Frodig og grønt i Selbu, her fra Holtvegen som er en snarvei over åsen mellom Innbygda og Øverbygda.
Foto: Øyvind Wold

Øyvind Wold fra Oslo kjøpte sin første terrengsykkel i 1989. Det tente en gnist som skulle vise seg å få større konsekvenser enn han ante. Siden den gang har han vært helårssyklist i Oslo, terrengsyklist i marka og brukt store deler av ferie og fritid på å sykle land og strand rundt. Målet har vært å utforske et av verdens vakreste land – Norge.

Han sykler både asfalt, grus og sti, både på fjellet, gjennom de store skogene på østlandet, langs kysten eller ute på øyer, kort og langt, med eller uten bagasje. Han har nesten alltid med fotoapparat og noterer ned fakta fra turene.

Bøker

Etter ganske kort tid som nyfrelst syklist begynte han å lete etter aktuelle bøker med turtips for syklister som var nysgjerrige på hva som befant seg litt utenom allfarvei. Slik litteratur fantes ikke, så Wold bestemte seg for å lage en bok selv. Resultatet ble boka «Beintråkk» på Friluftsforlaget (utsolgt) i 1999 med diverse rutebeskrivelser til mektig natur i ofte ganske øde deler av landet.

Siden har det blitt turbøker om Oslo og fjellsykling på Cappelen Damm forlag, nå utgitt i tredje reviderte utgave, i tillegg til et tresifret antall artikler i en rekke sykkel- og friluftblader.

Sykling som rekreasjon – ikke prestasjon

Øyvind Wold jobber ut fra tankegangen om at tur- og opplevelsessykling slett ikke er reservert de sprekeste og tøffeste, men tvert i mot er en super måte å få naturopplevelser og sterke sanseinntrykk for alle, inkludert familier med barn. I en tid der det på mange måter er blitt en prestasjonsorientert sykkelkultur med fokus på høy fart, sykkelritt, dyrt utstyr og presentasjon av treningsdata og rekorder på sosiale medier, sier Wold;

Det er på tide å senke skuldrene, glemme pulsmåleren og ta gleden og nytelsen tilbake til syklingen igjen. Ta med deg en venn eller familien, smør en stor matpakke og sett av dagen til å sykle rolig rundt. Utforsk en blindvei, en gammel setergrend, ta turen inn til et vakkert skogs-tjern, se et fjellpanorama, besøk en betjent turisthytte, eller ta med sykkelen på ferja med ut til et av våre mange spennende små øysamfunn – sykkelen er den aller mest givende måten å kombinere friluftsliv og Norgesreiser!

Hans utvalg av turer er stort sett i vanskelighets grad «lett» eller «lett til middels krevende», og er rettet mot folk i helt vanlig form. For at turene skal oppleves som trygge, er det gjennomgående valgt ruter med liten, eller ingen, biltrafikk.

Bibliografi: