Stjørdal-Remyra-Hessjøen (30 km)

Denne turen er en terrengtur med en del stier som er overkommelig for alle nivå i sykling.

 

http://www.lommekjent.no/turer/946277
http://connect.garmin.com/activity/313675941

Turen går fra Stjørdal sentrum og i retning Re og Beistadgrenda. I krysset mot Hjelpdal, hold mot venstre. Rett ved første gård, går det en traktorvei mot venstre. Hold denne i noen meter, så følg stien til venstre. Denne passer en nedlagt og falleferdig gård.

Følg stien til den kommer ut på Remyra. Deretter går turen i lysløypa til Hessjøen og videre til Husåsen og rundt Hestsjøen.

På denne turen fulgte vi grusveien tilbake til skibrua. Man kan også sykle tilbake i lysløypa.

Ved skibrua sykler man inn mot høyre og følger stien der skiløypa normalt går i retning golfbanen. Dette er en opparbeidet grusvei som ellers i lysløypa.

Lysløypa er fin å sykle for de fleste aldersgrupper.

Når man kommer ut på grusveien ovenfor golfbanen, kan man velge å sykle tilbake til Stjørdal (nedover forbi golfbanen), eller å sykle videre mot høyre og til Vassbygda via Kindseth gård.

Ved gården sykler man til venstre over gårdstunet og følger traktorveien. Denne tar deg rundt Liavatnet. Når man kommer ut på fylkesveien kan man godt sykle mot høyre, til Skjelstadmark og Hegra.

På denne turen valgte vi å holde til venstre for å få enda litt mer terreng. Vi følger fylkesveien langs vannet og ned de bratteste bakkene.

Rett før krysset mot Hollan, Mæla,  tar vi av til venstre ved gården og ned over brua ved Mælasdammen. Rett etter dammen holder vi til høyre opp den bratte bakken og følger traktorveien. Ved gården vi kommer til følger vi skiltingen for sykkelsti rundt tomta.

Da er vi tilbake ved motsatt ende av golfbanen og følger veien tilbake til Stjørdal sentrum.