Sykle i Syd-Thailand?? Venstrekjøring, vanvittig trafikkultur, +35C, stekende sol og null vind?? Erru sprø??

Neida, det var faktisk kjempeflott! Litt snoking på nettet, og heisan, The Green Biking Club hadde turer til hyggelige priser. Svært trivelig og god engelsktalende guide og følgebil dertil! Vi ble hentet på hotellet i Khao Lak 08.00 og fraktet til den lille landsbyen Thai Muang, en halvtimes kjøring sørover. Så bar det laaangt ut på landet med fruen, Steffi fra Tyskland og undertegnede som eneste deltakere.

Firmaet GREEN BIKING hadde flott brosjyre med ulike turer, og vi hadde meldt oss på 22 km med fastlagt program. Trodde vi. Men, spurte Wed, guiden vår, hva hadde vi egentlig lyst til å se?  - Barneskole, spurte jeg, læreren. Tja,det var visst en to-tre kilometer unna, men Wed hadde aldri vært der. Om vi tok sjansen på å bli avvist? Klart! Det ble en uforglemmelig time med tre lærere og 44 elever. Hvem som hadde det mest artig skal være usagt, men det ble både lærerprat, engelskundervisning og masse latter!

Pause i skyggen
Pause i skyggenFoto: Ole Jakob

Vi stoppet ved en tiger-reke oppdrettsdam. Damen med hjelm var vår guide; Wed
Pause i skyggen
Bilen gjøres klar
Snart ferdig lastet
Klar til tur

Vi var innom tiger-rekefarm, gummitreplantasje med lateksprodukson, dyrking av grønnsaken "morning glory" og marinbiologisk forskingsstasjon med oppdrett av tropiske fisk og ulike havskilpadder. Før lunsj!

Det begynte å bli lunt etterhvert (++ 30C), så Wed loset oss til en meget bra resturang der vi var de eneste farang (thai for utlending). Så var det slutt på syklingen. - For varmt, mente Wed. Om vi ville til et kjølig fossefall og bade? Joda, det... Opp på taket med syklene avgårde med oss!

Det ingen av oss visste, var at ved denne fossen var det speiderleir! 200 barn i telt i tre dager. Der var det tut og kjør med leker og stafetter av ymse slag. Dette var stas for oss alle! Og ikke ulikt aktivitetene til hjemlandets små grønne barn.

Nesten utkokte kom vi oss omsider til fossen med 18 graders vann. Det var friskt!

Vi badet med klærne på som seg hør og bør. Thaier er svært bluferdige og trekker ugjerne i badetøy.

Så var det nesa hjemover og mange inntrykk rikere. Litt over 25 km syklet vi. Treningsmessig meget labert. Opplevelsesmessig helt strålende! Vi tar gjerne flere turer med GREEN BIKING og Wed. For til Khao Lak skal vi tilbake!