Rekkevik-Kaupang-Tjølling kirke-Korsrød-Rekkevik (26,7 km)

FAKTABOKS

Dette er en ypperlig familietur som går på sykkelstier eller lite trafikkerte veier. Siden det er kun 194 høydemeter som skal bestiges, trenger en ikke å være topptrent!

Gode parkeringsmuligheter på Rekkevikbukta. Du starter med å sykle opp til Gonsveien og tar til høyre retning Viksfjord. Du fortsetter inn på Sandviksveien, over til Fremvik og over til Ødegårdsveien som du følger mot Dreng til Kaupangveien.

Du sykler forbi utgravingene på Kaupang som er Norges første by! Du fortsetter på Kaupangveien mot Bjønnes, deretter Østbyveien som du sykler til Tjøllingveien (Rv302). Her kommer du inn på merket nasjonal Sykkelrute 1.

Litt før Løve tar du av til Skallebergveien, deretter Tveitegata, Lindheimveien opp til Korsrød. Ta til høyre mot Verningen og du kommer til Gamle Ravei. Når du begynner å kjøre nedover, tar du til venstre og følger sykkelstien over til Rauanveien.

Du følger Rauanveien fram til Tjøllingveien (Rv303). Kjør over denne og følg sykkelstien mot Sjølyst og videre sykkelstien over til Kaupangveien. Følg denne til rundkjøringen på Gloppe og videre på  Gonveien til Rekkevikbukta.

Ettersom dette er en rundløype er det selvfølgelig mange andre steder enn Rekkevikbukta å starte på. Men i Rekkevikbukta er det fint å ta en dukkert etter turen.

God tur !

Kaupang, Vestfold view 22jun2005


Per Arne Grøtterød (1934-2017)

Som den "ja-mann" han alltid var, ble min onkel meget tidlig med på SykkelStien prosjektet. Etter en kort instruksjon hvordan bruke GPS til å spore turer, ble Larviksområdet kartlagt.

Jeg var så heldig å være med på noen av turene og frydet meg over hans sykkelglede og lokalkjennskap.

Min onkel vil alltid være dypt savnet.

Steinar Grøtterød