Larvik–Aske-Tildremyr (27,8 km)

FAKTABOKS

Turen starter fra Larvik Indre havn. Flere parkeringsmuligheter.

Følg sykkelstien langs Stavernsveien til Jorde, ta her til høyre og følg veien forbi Brunla Gård fram til Huken. Ta her til venstre og følg veien fram til Nalum. Ta til høyre og følg riksv. 301 fram til Aske-krysset.

Ta til høyre og følg Askeveien (grusvei) fram til Hvatum. Ta til høyre og følg veien fram til Tanum Kirke, ta til venstre og opp til riksv. 302, kryss denne og følg veien  (grusvei) opp til Tanumveien.

Ta til høyre og etter ca 100 m ta til venstre inn på skogsbilveien (grusvei). Følg denne og etter ca 3 km ta til høyre og følg denne (litt dårlig skogsbilvei) fram til enden ved Tildremyr. (høyeste punkt ca 150 moh).

Følg stien til venstre på myra og videre stien ned Merradalen. I bunnen av bakken følg stien til venstre og etter ca 50 m ta til høyre opp til enden av en skogsbilvei. Følg denne forbi Brekkeseter fram til Eikedalsveien, ta til høyre og fram til E18.

Ta til høyre og følg denne fram til Sky, (det er fartsgrense 70 km/t på denne strekningen og for tiden en anleggsdrift her, men plass til å sykle på veiskulderen).

Ved ”Barkfyllingen”, ta til venstre og inn på gamle Skiensveien, forbi Vasvik og langs Farrisvannet fram til Eidet og videre ned til Indre havn.

Fin tur for familien med noe variasjon på underlaget; asfalt, grus, skogsbilvei og litt terrengsykling/trilling.


Per Arne Grøtterød (1934-2017)

Som den "ja-mann" han alltid var, ble min onkel meget tidlig med på SykkelStien prosjektet. Etter en kort instruksjon hvordan bruke GPS til å spore turer, ble Larviksområdet kartlagt.

Jeg var så heldig å være med på noen av turene og frydet meg over hans sykkelglede og lokalkjennskap.

Min onkel vil alltid være dypt savnet.

Steinar Grøtterød