Larvik-Langangen-Kjose-Anvik-Larvik (49 km)

Kart: Lommekjent.no

FAKTABOKS

Turen starter fra indre havn i Larvik. Følg Storgata/Møllergata vestover opp til Farriseidet. Ta gamle Skiensveien langs Farris opp til  Sky.

Ved Sky må en dessverre inn på E18, men for tiden er anleggsområde store deler av veien vestover slik at fartsgrensen satt ned. Følg E18 vestover til Vassbotten, ta til høyre inn på  Kjoseveien og følg denne gjennom hele Kjosebygda fram til Saga der offentlig vei slutter. Følg skogsbilveien (noe løs grus) videre oppover og rett fram.

Vel oppe på høyden ta 2. vei til venstre  og ned til Enighets-gårdene. Forbi disse og fram til Setertj. og veien (til venstre) mot Langangen (asfalt). Følg denne fram til Langangen og videre inn på gamle Skienveien mot Larvik.

Ved Solum må en ut på E 18 igjen. Men det er ganske bred asfaltskulder utenfor den hvite stripa, så selv om trafikken er stor er det brukbart å sykle fram til Sky. Der tar en til venstre og inn på gamle Skienveien  ned til Anvik og videre langs Farris tilbake til indre havn i Larvik.

Når nye E 18 er ferdig høsten 2012 vil dette bli en fin sykkeltur. En vil da kunne sykle på en lite trafikkerte veier hele tiden. Bortsett fra skogsbilveien mellom Saga og Seter er det asfalt hele veien.

Ps. Pga. av en feil ved GPS'n starter runden på kartet først etter ca 3 km. Hel runden er derfor ca 49 km.


Per Arne Grøtterød (1934-2017)

Som den "ja-mann" han alltid var, ble min onkel meget tidlig med på SykkelStien prosjektet. Etter en kort instruksjon hvordan bruke GPS til å spore turer, ble Larviksområdet kartlagt.

Jeg var så heldig å være med på noen av turene og frydet meg over hans sykkelglede og lokalkjennskap.

Min onkel vil alltid være dypt savnet.

Steinar Grøtterød