Larvik-Langangen-Halle-Larvik (38 km)

En flott treningsrunde
Roar

FAKTABOKS

Turen startet på Tollerodden,videre langs kaia og rett nordover opp Langestrand. Man kommer ut i anleggsområde med ny rundkjøring. Ruta går gjennom rundkjøringen og inn på kort grusvei fram til den gamle E18 (riktig gammel) langs Farrisvannet. Ruta fortsetter ca 10 km til skilt til Helgeroa.

Tollerodden. Foto: Roar Verde
Tollerodden. Foto: Roar Verde

På veien passerer man nordre del av Hallevannet. Her er det fint med pause og foto på en av gamle E18's flotteste rasteplasser.

Veien ned til Helgeroa er kupert med mange lange motbakker. Kjempefin trening for interesserte, men kanskje ikke for barn. Man kommer fram til Brunlanesveien. Man kan velge mange veier tilbake til Larvik, men jeg velger å ta til venstre i krysset. En “Hallevannet rundt” bør ha med vannets sydlige bukt ved Halle mølle.

Anbefaler å sykle gjennom Langestrand igjen og ned til sjøkanten med restauranter, iskremkiosk og badeplasser med byens fineste stupetårn!

Ny bru ved Farriseidet. Foto: Roar Verde
Ny bru ved Farriseidet. Foto: Roar Verde
Langs Farrisvannet. Foto: Roar Verde
Langs Farrisvannet. Foto: Roar Verde

Roar Verde er pensjonist, bosatt i Larvik. Han har syklet flere etapper av de gamle post- og Kongeveiene mellom Oslo og Stavanger, mest i Vestfold og Telemark, og registrert dem med RideWithGPS.

Roar har fått assistanse av Statens Vegvesen og Postmuseet som har funnet fram gamle kart.

HVORFOR SYKLE DISSE GAMLE TRASÉENE

De eldste traseene, som ligger utenfor nedbygde områder, er grusveier, skogsveier og stier. De har en viktig historie å fortelle om utviklingen av samferdselen i Norge og han deler gjerne denne opplevelsen med andre.