SYKKELTURER I VIKEN FYLKESKOMMUNE

VIKEN

er et fylke i Norge. Det ble etablert 1. januar 2020 ved at de tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold, samt Svelvik kommune i daværende Vestfold (nå Vestfold og Telemark), og Jevnaker og Lunner kommuner i daværende Oppland (nå Innlandet) ble slått sammen mot sin vilje av Stortinget.

ASKER

er en kommune i Osloregionen i Norge som ble etablert 1. januar 2020 og som består av bygdene Asker (eller Askerbygda), Røyken og Hurum som før 2020 var selvstendige kommuner.

Den nye sammenslåtte kommunen ligger i Viken fylke; Asker lå før 2020 i Akershus, mens Røyken og Hurum lå i Buskerud. Hele den sammenslåtte kommunen ligger innenfor det som frem til 1919 var Akershus stiftamt. (Wikipedia)

NORDRE
FOLLO
er en kommune i Osloregionen i Norge som fra 1. januar 2020 er en del av Viken fylke. Kommunen ligger i landskapet Akershus og var del av Akershus len, Akershus stiftamt, Akershus amt og Akershus fylke fra middelalderen til 2020.

Nordre Follo ble etablert 1. januar 2020 ved sammenslåing av Ski og Oppegård kommuner.

INDRE ØSTFOLD

er en kommune i regionen Indre Østfold i Viken fylke. Kommunen ble etablert 1. januar 2020 ved en sammenslåing av de fem kommunene Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad. Kommunen har et samlet innbyggertall på rett under 45 000 innbyggere.

Sykkelkart fra Kongsberg kommune

Sykkelkartene omfatter byområdene og turforslag inklusiv Nasjonal sykkelrute nr. 5.