Askim-Eikeberg-Åser-Skansehytta-Askim (23 km)

http://connect.garmin.com/activity/114314128
http://www.lommekjent.no/turer/729978

Idag skulle jeg prøve meg på en forlenget naturløype. Utgangspunktet også for denne er der jeg bor, men det kan du jo tilpasse andre steder som start og stopp i Askim.

Turen startet i velkjente områder retning Trøgstad via Sekkelsten, Korsgård og Eikeberg før Tosebygda. Så kommer vi til den delen av løypa som jeg sannsynligvis vil legge om en annen gang, for inn Åservegen med de lange bakkene så kommer man inn på en god gammeldags traktorvei med verdens vakreste natur. Denne er pga de siste dagers regn så fuktig at det er et must med terrengsyjkkel og at alle utvekslingene fungerer.

Vel inne i skogen og etter ca 3 km kom det et veivalg. Det var altfor mye vann i traktorveien til at jeg kunne sykle videre, så jeg valgte blå løype inn igjennom skogen ca 2,2 km frem til Skansehytta. Dette er ikke noen stisyklingsløype for nybegynnere så jeg gikk ved siden av sykkelen i dette partiet. Det kjente jeg meget godt i bena, så derfor vil jeg anbefale andre - ta dette som en god tur på en søndag for da er Skansehytta åpen med deilige vafler, rømme og ekte geitost i tillegg til en mengde andre gode retter, som rømmegrøt, risgrøt etc

Det andre jeg ville gjort på denne årstiden i denne løypa var og på en måte sykle rettfrem etter Tosebygda mot Hellerveien. Ta deretter inn Hellerveien og opp til Skansehytta bilveien. Sett syklene ved Skansehytta og gå heller fottur innover mot uysikstårnet eller andre steder, før du slapper av med noe godt. Husk sykkellås når du setter fra deg sykkel - det er sikkert fristende for noen å komme raskt hjem.

NB: Litt feil på kartet i Garmin Conenct.

Stisykling