Askim er et relativt lite og kompakt semtrumsområde med sine ca 14000 innbyggere som tidligere har hatt sin hovedforankring som industrikommune.

Viking Askim har vært en industribastion sammen med Glava som fortsatt er hjørnestenen i kommunen. Askim Frukt og Bærpresseri får hver høst blant annet produkter fra privates hager, og leverer de legendariske pro-duktene til den norske bord.Foto: Tormod Hanstad

Sentrum er delt av jernbanen med yrende foretningsliv også på den andre siden med optiker, fotograf i Studio CB, Dahlsgren design, og en hyggelig kafe Lille Central. Ellers et godt utviklet sentrum som sammen med storsentret på den andre siden av jernbanen. Askim har med dette et rikt og godt tilbud til innbyggerne. Østfoldbadet og Kulturhuset er ofte frekventert av mange tilreisende utenfor kommunen.

Foto: Tormod HanstadNoe av det som kjennetegner Askim er at det er et meget godt utbygget nett av gang og sykkelstier. Innbyggerne er veldig flinke til å bruke dette nettet av små stier og ikke minst de gamle linnene som går fra sentrum til  kraftstasjonene Solbergfoss, Vamma og Kykkelsrud. Disse tre kraftstasjonene danner symbolet i Askims byvåpen.

Friluftslivet nytes i Askim og spesielt er Skansehytta vårt friluftsvaremerke som er åpent i søndager for allmenheten. Her er det mange turstier som nok fordrer en del trening før man mestrer med terrengsykkel, men ellers kan man sykle mange av de gruslagte veier.

Skolenettet er særdeles godt utviklet i Askim med hele 6 barneskoler og i dag to ungdomskoler. De fleste skolebarn har gode og trygge gang og sykkelstier til og fra skoler og idrettsanlegg

Alle bildene er tatt av: Tormod Hanstad i Hanstadfoto.

Se også intervju med Tormod Hanstad i Smaalenene 4. oktober 2011.

Turforslag med utgangspunkt Askim finner du her.

Foto: Tormod HanstadFoto: Tormod Hanstad