Oldtidsvei i Askim (13 km)

http://connect.garmin.com/activity/124011497
http://www.lommekjent.no/turer/729897

En liten rundtur som var planlagt ned til Kykkelsrud kraftstasjon via gammel oldtidsvei.

Fra Sekkelsten via Korsgård og Bergerkrysset gikk turen ned til sentrum og opp til Kirken. Rettfør kapellet tok jag inn i Prestegårdsskogen og lysløypa del1. Den går ned og krysser gml. Kirkevei og videre inn i skogen på andre siden. Et lite stykke inn her på fin tørr og fast underlag krysser vi en vei. Denne veien Prestegårdsveien på kartet, men kommunen har valgt å kalle den Kirkegårdsveien. Dette kan være et viktig kryss for mange for rett frem her og om du holder venstre så kommer du til en mye brukt lavvo.

Her er det grillplass og mange muligheter. Derfra er det bratt og vanskelig med sykkel og særlig nå når det er såpass bløtt i stien, men det er stisykling med tanke på at du enkelte steder bør ha vært i skogen med sykkel før. Vel tilbake til dette krysset igjen, jeg valgte denne veien ned hardt venstre og syklet paralelt med lysløypa til vi var omtrent på samme nivå før jeg tok av til høyre og inn i skogen igjen og syklet lysløpa (kort) tilbake.

Det som er interessant er om denne Prestegårdsveien som opprinnelig stopper ved hus nummer 80 med en grind. Her står det er skilt som forteller at folk og fe har ferdes langs denne veien mellom øvre Askim og mølla i Kykkelsrud, samt at gårdsfolket fra Langnes brukte denne som vei til Kirken på søndagene. Jeg skal finne ut om denne er farbar på sykkel. Ellers var det veldig bløtt i resten av lysløypa og det tar på å sykle i slike stier.

Jeg avsluttet imidlertid i god tid pga punktering og trillet hjem før jeg gikk på felgen.