Ringkollen-Heggelivannene-Skansebakken-Røa (41,5 km)

Med Skiforeningens utmerkede tilbud "Sykkelbussen" kommer du høyt opp og kan nyte nedfarten til Røa. Denne turen passer derfor også for de som ikke er topptrente.
Steinar

Kart: Lommekjent.no

FAKTABOKS

Ringkollen ligger i Ringerike kommune og er et godt utgangspunkt for turer i Krokskogen og Nordmarka. Skiforeningen har merket flere sykkelturer med utgangspunkt Ringkollen, både rundturer i området og lengre turer retning Oslo og Bærum. 

Jeg ønsket å lage en tur som ikke var for "lang" og "krevende". Turen avsluttes derfor på Røa hvor en kan fortsette med T-banen dersom en er for sliten.

Sykkelbussen stopper på parkeringsplassen ved Ringkollen kapell. Du starter turen ved å sykle på asfaltveien retning Øyangen som du skal følge sydøstover. Veien går snart over til fint grusdekke.

Ved sydøstenden av Øyangen skal du følge merkingen til Steinbusætra. Du skal nå inn på "trillestien" som går over myrene. Det er fullt mulig å sykle på plankene som er lagt over myrene, men vær oppmerksom på at de kan være glatte. Partiet med trillesti er ca 2,2 km.

Du er nå over på grusvei og skal sykle sydover retning Storflåtan. Storflåtan ligger på 454 m.o.h. og partiet opp til Heggelivannene (500 m.o.h) er turens eneste lengre stigning.

Ved sydenden av Søndre Heggelivann tar du til høyre retning Skansebakken. Nå følger en kraftig nedstigning.

Flytt tyngdepunktet så langt bak på sykkelen som mulig og bruk kun bakbrems.

Fra Skansebakken er det ca 10 km på asfalt fram til Røa. Du kan ta T-banen hjem fra Røa dersom du er for sliten til å fortsette på sykkel.

Gode tips

  1. Husk å ta med sykkelpumpe og lappesaker (og/eller ekstra slange)! Det er langt å trille sykkelen dersom du punkterer og vanskelig å få hjelp til transport hjem.
  2. Jeg vil anbefale en sykkel med brede dekk og dempere. Det er fullt mulig å sykle turen på en hybrid/cyclocross, men det er mer krevende siden det er partier med grov grus.
  3. Nistepakke. Nyt matpakka på en av turens mange flotte rasteplasser.
  4. Husk å bestille plass på "sykkelbussen". Bussen kjører både lørdag og søndag. Tilbudet varer (normalt) frem til siste helg i oktober. 

     

Klar for tur gjennom Nordmarka
Klar for tur gjennom NordmarkaFoto: Steinar Grøtterød

Klar for tur gjennom Nordmarka
Trillesti fra Øyvangen til Steinbusætra
Pause ved Høgkollen
Storebekkhytta