Asfalttur fra Ski til Askim (42 km)

Kommunene begynner å bli veldig flinke til å legge til rette for syklister.
Tormod

FAKTABOKS

Turen går fra Askim i Indre Østfold til Nordby ved Ski.

Turen er midt på dagen så med temperaturer opp mot 30 grader bli tempoet tidvis lavt.

Kommunene begynner å bli veldig flinke til å legge til rette for syklister. Indre Østfold Kommune og spesielt tettstedet Spydeberg har langs nesten hele veien til Lyseren fått en ny sykkelvei over flere kilometer. Denne var fantastisk å sykle og gir stor trygghet for både aktive og familier. Den siste biten frem til Ytre Enebakk mangler fortsatt, men med slike trafikanter som her, er det ikke noe problem. De viser hensyn og ivaretar vikeplikten 100%.

Vi svinger til venstre i krysset ved Ytre Enebakk og drar i retning Oslo. Her kommer igjen en flott sykkelsti langs Langvannet helt frem til dele mellom Oslo og Ski. Herfra og inn til Ski er den tøffeste delen av turen med mange motbakker, men igjen åpner det seg for det flotte Langenvannet med et skue på solrike dager som bare må nytes.

Veien videre inn til Ski er etter noen lange sugende oppoverbakker bringer oss til Nærevann på venstre side og badeplassen Midtsjøvannet på høyre side. Herfra er vi forsynt med et godt stykke sykkelsti igjen frem til Ski Gamle Kirke.Det kommer nok resten etterhvert.

Gjennom Ski sentrum og videre mot Finstad til Nordbykrysset. Litt lenger frem her ligger den kjente Da Vinci brua gjenskapt av Vebjørn Sand.

Det er flere badeplasser langs denne løypa som Lyseren og Langenvannet.

Lyseren
Lyseren. Foto: Tormod Hanstad