Høytorp Fort (8,7 km)

FAKTABOKS

Starten er på Slettevold gård, stedet famiilien har bygget opp til et kjempestort senter for en mengde aktiviteter og ikke minst formidling av gode og sunne verdier for barn i alle aldre. Ta deg tid tid å lese dette for her burde man faktisk sette av tid til en helg og kombinere dette med gode og lange sykkelturer.

Vi stikker opp til kronjuvelen i Eidsberg - Høytorp fort, og vi tar like godt smellen med en gang. Folkehelsestien kommer som en vegg mot deg etter et par hundre meters lett sti, og de neste 3-400 m må du nok trille om du ikke heter Rune Høydalen siden det er meget bratt.

På fortområdet finner du en restaurant med Flesk og Duppe XXL på menyen. Her kan du sykle, går turer og i regi av Teamkraft. Du kan også overnatte i lavo, delta i gruppearbeid eller rett og slett slappe av i lia med egen niste og kaffe.

Jeg tok stien helt ned til Momarken Travbane og opp igjen til fortet. Husk dette er et område som har flere turgåere enne syklister, så vær varsom i utforbakkene. Underlaget på de fleste stiene er grov pukk på grus og grusbelagte veier.

Herfra gikk turen ned til Mysebu og en rundtur i Mysen sentrum og opp til Slettevoldgård igjen.

Passer for alle tross det litt krevende partiet på starten av turen.