Lommedalen-Damtjern-Sørkedalen (73 km)

Dette er en litt krevende tur hvor en skal klatre 943 høydemeter på grusveier i Krokskogen.
Steinar

FAKTABOKS

Vårt mål var å lage en rundtur hvor vi begynte i Lommedalen og syklet gjennom Krokskogen ned til Sørkedalen. Kartgrunnlaget var Skiforeningens sykkelkart nr. 3 (Krokskogen/Bærumsmarka). Vårt utgangspunkt var Haslum i Bærum, men turen har alternative start- og stoppsteder.

Vu syklet opp til Bærums Verk og videre til Guriby. Her er det gode parkeringsplasser og bussforbindelse for de som ønsker å starte turen herfra. En følger skilting til Tverrelva og første del går på asfalt. Deretter går det over på grusvei og en følger elva parallelt på østsiden. Det er en rolig stigning opp til Tverrelva hvor en krysser elva.

Her begynner skilting til Kleivstua og Fjellsetra. Det begynner nå å bli litt brattere og det er fortsatt grusvei. Etter Mattisplassen - med gode bademuligheter, deler veien seg mellom Kleivstua og Fjellseter. Du fortsetter mot Fjellseter med retning Damtjern, skilt merket Stubdal. Når du ser Ringerike og Steinsfjorden begynner nedoverkjøringa før du igjen klatrer opp mot Damtjern. Nå er det 1,5 km hard stigning, men heldigvis på asfalt.

Damtjern ligger idyllisk til og det kiosk åpent i helgene. Her er det også gode bademuligheter om vær og vind tillater det. Stien videre er merket Skansebakken 22 km. Damtjern ligger nesten på turen høyeste punkt. Turen ned til Sørkdedalen har mange nedoverbakker på grusveier.

Du passerer Nordre og søndre Heggelivann før de siste nedkjøringene begynner. Vi valgte ikke å ta veien mot Skanseskogen, men følge "skiløypa" fram til Sørkedalen skole.

En kort stopp på Sørkedalens Landhandler anbefales!

Derretter tok vi raskeste vei tilbake til Haslum.