Haslum-Tanum kirke-Skuibakken-Rykkinn (26 km)

Kart: Lommekjent.no

http://connect.garmin.com/activity/40985326
http://www.lommekjent.no/turer/735565

Dette er en fin rundtur som for det meste går på asfalt og grus, men også litt "teknisk sykling" på stier.

Det er mange alternativer for å komme opp mot Vestmarkasetra. Vi valgte sykkelstien over Løkke bro i Sandvika, forbi Sandvika videregående skole (gamle BI), opp til Jong og videre til Tanum kirke.

Fra Tanum kirke følger du turvei merket A2 mot Ringi gårdene. Første del går på sti, men det skal ikke være store problemer dersom det er tørt. Ringi gård er spesielt kjent for sin eplesaft og de 400 gamle kalovner. Turen går først på grusvei, deretter litt stisykling ned mot Butterud og Gamle Jarenvei.

Ved Butterud går du over på turvei A1. Det er igjen litt stisykling før du kommer inn på veiene mot Skui. Du bør ta turen opp til "hoppkanten" av Skuibakken hvor utsikten er fantastisk. Det er mulig å sykle skiløypa ned til Skui skole, men enklere ¨sykle litt tilbake og ta Jarenveien ned til Ringeriksveien (gamle E16).

Du følger Ringeriksveien mot Sandvika og tar Økriveien opp til Rykkinn. Her er det nye sykkelstier. Vi tok en liten "rundtur" i Rykkinn, alternativt er direkte til Bryn kirke og retur via Bærumsveien.