Stabæk-Lommedalen-Sørkedalen-Stabæk (53,6 km)

http://connect.garmin.com/activity/45670451
http://www.lommekjent.no/turer/732163

Turen starter over Steinshøgda og ned grusstien til Belset. Den fortsetter innover Lommedalen til Tobonn og opp Kampeveien i retning Kampen. Bakken er til tider veldig bratt.

I det man kommer ned til Rognlivannet, deler veien seg i to. Hold mot høyre (opp til venstre er til Kampen. I neste kryss, noen få meter senere bommet jeg. Her skal man sykle rett frem, selv om det er merket til Skansebakken ned til høyre. Det er skiløype med mye myr, som ikke egner seg til sykling. Rett frem er traktorvei. Man passerer en bom, og etter noen hundre meter er det skiltet med sykkelsti til Sørkedalen. Man kan kalle det en overdrivelse. Her er det gjørme, steinete og en parti med bro over myra. Hvis det er relativt tørt kan de med god teknikk fint sykle hele partiet.

Etter en stund kommer man rett inn på veien til Skansebakken. Man kan kjøre den hel ned til Skansebakken og fortsette ut Sørkedalen hvis man vil. Jeg tok av opp mot S. Heggelivann. Her er den en del stigning, men ikke på nært så bratt som fra Tobonn. Rett etter demningen følger man veien mot høyre. Her er det masse nedoverbakker til Sørkedalen skole. Man kan også fortsette mot venstre i retning Heggelia og Damtjern for å gjøre turen enda lengre. Da kan man enten komme ned langs Langlidalen til Sørkedalen skole, eller via Løvlia og tilbake til Lommedalen.