Sandvika-Asker-Liertoppen-Nærsnes-Slemmestad-Sandvika (73 km)

Kart: Lommekjent.no

http://connect.garmin.com/activity/82953052
http://www.lommekjent.no/turer/769844

Hurumlandet har SykkelStien utforska flere ganger, blant annet Asfalttur på Hurumlandet og Hurumlandet med utgangspunkt Hvalstrand.

Denne turen tar utgangspunkt i Sandvika og går kun på asfalt (fint egnet for landveisykkel).

Første del er opp til Liertoppen: Du sykler fra Sandvika over Jong til Billingstadsletta (nasjonal sykkelrute 1) og tar Kirkeveien opp til Asker kirke og Asker sentrum. Fra Asker følger du Drammensveien til Borgen i retning Dikemark helt fram til Liertoppen kjøpesenter. Hele veien kan du sykle på sykkelstier.

Liertoppen er turen høyeste punkt. Nå får du en fin nedkjøring ned Lierbakkene.

Det kan være grus i svingene - vær varsom!

I bunnen av Lierbakken tar du til venstre på Tuverudvegen ved veikroa (fv18) og sykler i retning Gilhus. Du må nå sykle langs E23 hvor det ikke er sykkelsti hele tiden. Ved avkjøringen til Klokkerboden og Hyggen tar du til venstre og fortsetter opp E23 mot Spikkestad. Her er det en del stigning og dessverre ingen sykkelfelt.

Nå følger du Hurumveien nesten fram til Båtstø. Du tar til venstre i retning Nærsnes. Fra Nærsnes til Slemmestad har du igjen en del stigning.

Fra Slemmestad tilbake til Sandvika følger du nasjonal sykkelrute 1 og passerer Vollen, Hvalstrand før du kommer til utgangspunktet.

Kalisa Kakeri

Gjærbakst er alltid godt. Kalisa Kakeri i Slemmestad gir deg ferske godsaker også på en søndag. En stopp anbefales.