Stabekk-Bogstad-Brunkollen-Muren-Stabekk (32 km)

Dette er en sykkeltur som er noe krevende med tanke på oppoverbakker, men også utforkjøring.
Espen

FAKTABOKS

Turen går opp til Røa og videre mot Sørkedalen. Ved enden av Bogstadvannet, rett etter at veien krysser over elven, tar man av på en parkeringsplass (venstre side). I enden av parkeringsplassen er det en bom. Passer den og følg grusveien. Hold til venstre i det ene krysset etter en del stigning. Se også Bogstadvannet rundt, rute 209 i Oslo Friluftsetat kart.

Etter krysset blir det mer stigning, til man omsider kommer til en liten bro som krysser Abbortjærnsbekken. Her blir det 50m med litt terreng. Ved enden av stien kommer man ut på veien til Triungsvann. Man kan selvfølgelig sykle mot høyre til Triungsvann, eller følge denne ruten ned mot venstre i retning Østernvann.

Ta av mot Brunkollen og følg den vanlige veien opp. På toppen tar man ned til høyre ved husene, retning Muren. Dette er en humpete og bratt sti med mye store steiner. Ofte bare kalt ”Geitebukkstien”.  For å sykle hele veien ned uten å trille, trengs det en del sykkelerfaring. I bunn av bakken kommer man ut ved Muren og kan følge veien tilbake til Øverland gård.