Rykkinn-Kjaglidalen-Rykkinn (12,8 km)

En fin tur som også byr på litt teknisk sykling.

Kart: Lommekjent.no

http://www.lommekjent.no/turer/900484
http://connect.garmin.com/activity/219247490

Turen starter fra Bryn Kirke. Her er det gode parkeringsmuligheter dersom du kommer med bil. Du kan sykle langs Paal Bergsvei fram til Bussoppveien, men et bedre alternativ er å bruke gang-/sykkelstiene. Denne turen er syklet på G/S stier forbi KI-senteret og Rykkinnhallen, videre opp Heggebærstien, Teiebærstien opp til Paal Bergsvei som du følger noen meter fra til Bussoppveien.

Ved Bussoppveien er det merket med Turistforeningens skilt til Kjaglidalen. Du følger Bussoppveien til Isigrenda hvor du kommer over på grus. Videre på Isiveien som du følger helt til enden. Se etter Turistforeningens blåmerking på stolper

Nå går turen over på sti/traktorvei. Når terrenget begynner å gå nedover mot Kjaglidalen og Isielva kommer du til de tekniske partier. For en øvet terrengsyklist bør det ikke være noe problem å sykle, men det er ingen "skam" å trille sykkelen.

Etter broen over Isielva tar du til venstre og sykler på grusveien ut av Kjaglidalen. Du følger Kjaglidalsveien fram til Ringeriksveien (gamle E16).

Følg Ringeriksveien fram til avkjøringen merket Rykkinn. Følg G/S langs Økriveien fram til Bryn Kirke.

Egne sykkelfelt på Økriveien. Foto: Steinar Grøtterød