Haslum-Høvik-Lysaker-Smestad-Bekkestua-Haslum (21 km)

http://connect.garmin.com/activity/8485481
http://www.lommekjent.no/turer/769857

Denne turen egner seg ypperlig for alle i familien og går kun på sykkelstier. I helgene er det også lite trafikk på Sykkelrute 1 som går fra Asker til Oslo.

Ved Esso stasjonen på Ramstad kan en velge om en ønsker å bruke undergangen over til den andre siden av E18, eller å sykle litt mot Sandvika. Like før Høvik kirke går Sykkelrute #1 ned mot sjøen og følger sideveier til Sjøflyhavna. Det er litt dårlig merking noen steder spesielt når en skal ta av til høyre på Fagerstrandveien mot Bjerkealleen. Turen kan fint kombineres med en liten rundtur på Fornebulandet som også har gode bademuligheter om sommeren.

Du følger Sykkelrute #1 helt fram til Skøyen. Her sykler du under E18 mot Skøyen stasjon. Etter at du har syklet under jernbanen tar du til venstre opp Hoffsveien. Du får nå en liten stigning opp til Smestad. Ring 3 er godt skiltet - det er bare å følge merking mot Bekkestua. Fra 2010 er det ny gang- og sykkelsti langs Bærumsveien fra Jar til Bekkestua.

Alternative utvidelser til denne turen:

  • Fra Smestad kan en sykle Sørkedalsveien opp til Røa.
  • Fortsette videre fra Skøyen til Oslo sentrum og benytte sykkelstier mot Maridalsvannet, Sognsvann, Holmenkollen og alle traseer i Nordmarka som ender i Sørkedalen.