Sætre-Tofte-Sætre (47 km)

Hurumlandet byr på kupert terreng og mange alternativer for sykkelturer. I tillegg er det mulig å ta forfriskende bad og hyggelige stopp langs sjøen og innsjø.
Steinar

Kart: Lommekjent.no

FAKTABOKS

Denne rundturen starter på Sætre - et idyllisk tettsted langs Oslofjorden. Starten på turen er litt "krevende" hvor du skal bestige 100 høydemeter på litt under 5 km. Du følger Rv281 - dessverre er det ikke sykkelfelt, men trafikken er overkommelig.

Det er gode bademuligheter på Storsand og Filtvet. Du har en fantastisk utsikt mot Oslofjorden. Hva med lunch på Villa Malla ved Filtvet fyr. I følge Villa Malla's nettside er det ingen restaurant, men et åpent rom for allmennheten!

Etter Filtvet går Rv281 litt innover i landet. Du merker snart at det er et kupert terreng. Neste tettsted er industristedet Tofte. Dersom det er vind fra sør vil du merke celluloselukta et godt stykke før du kommer til Tofte.

Du fortsetter på Rv281 - nå i retning Klokkarstua. En del klatring før du kommer til Rødbyvannet. Vi tok en stopp på Sand Gård som har gårdsbutikk med Hurums største skolebrød! Sand Gård er tydelig merket fra Rv281 og ligger ved innkjøringen til Holmsbu.

Du fortsetter på Rv281 helt til Åsheimveien som er nedkjøringen til Klokkarstua. Nå skal du over på Rv289 forbi vannene Sandungen og Mørkvannet - begge med bademuligheter. Etter Mørkvannet sykler du "under" E23 og har en rask nedkjøring til Sætre.

Rundturen er litt krevende på grunn av det kuperte terrenget og dessverre få steder med eget sykkelfelt/-sti. På en vanlig søndag er det dog ikke mye trafikk.

Anbefalt kart: "På tur i natur og kultur", Kultursamarbeidet Vestregionen. Kartet får du hos en av kommunene i Vestregionen (Røyken, Hurum, Asker, Bærum, Hole, Jevnaker, Ringerike, Lier, Drammen, Sande i Vestfold, Svelvik, Øvre Eiker og Nedre Eiker).

Sand Gård. Foto: Steinar Grøtterød