Asker-Liertoppen-Semsvannet-Asker (17,5 km)

Dette er en lettsyklet tur som går gjennom idylliske Asker. Turen passer for alle - det er bare å ta det med ro i bakkene opp til Liertoppen.

Steinar

Kart: Lommekjent.no

http://connect.garmin.com/activity/107305098
http://www.lommekjent.no/turer/737568

Starten går fra Asker sentrum og du skal følge sykkelvei nr. 1 i retning Drammen. Du sykler opp til Liertoppen på "venstre" side av E18. Turen er godt merket med sykkelskilt.

Du skal sykle over E18 før du kommer helt fram til Liertoppen - rett etter at du ser "fotballgolf" banen på venstre side. Nå skal du følge Gamle Drammensvei i retning Asker. Det er skiltet med Sykkelvei nr. 1.

Du tar til venstre ved Hogstadveien til Asker Golfklubb. Du skal sykle på Hogstadveien gjennom golfbanen. Her sykler du på grus.

Ved enden av banen kommer du inn på en asfaltvei, men du skal rett fram på Jøssongveien. På Jøssongveien sykler du på grus helt fram til Solliveien. Her tar du til høyre og du er nå over på asfalt.

Hold til venste i den første rundkjøringen du kommer til (ikke sykle rett fram). Du sykler nå på Semsveien som du skal følge fram til Semsvannet og Sem Gjestegård. Semsveien følger du forbi innkjøringen til Skaugum og fram til Kirkeveien.

Du følger Kirkeveien forbi Asker kirke og ned bakkene til Asker sentrum.

Turen fra Liertoppen til Semsvannet ligger i Markadatabasen.