Kjellstad-Sylling-Gifstad-Kjellstad (37,5 km)

Fin familietur som bør tas i forbindelse med fruktblomstringen
Steinar

Kart: Lommekjent.no

FAKTABOKS

Ruteforslaget hentet jeg fra en reklameavis som kom i posten for en stund siden. Turen ble der beskrevet som en fin familietur som bør tas i forbindelse med fruktblomstringen.

Vi parkerte på Kjellstad bensinstasjon (Circle K). I flg. skilting skal det ikke være noe problemer å parkere der så lenge en ikke står over natten. Første etappe er mot Lierbyen. Følg merket gang- og sykkelsti gjennom Lierbyen og du kommer opp på Rv285. Selv om den totale høydestigningen på turen er 441 meter, er det noen seige bakker opp til krysset hvor Rv282 går til Tranby.

Dessverre er det ikke sykkelfelt hele veien fram mot Holsfjorden og Sylling. Selv om det er relativt lite trafikk, er det ikke alltid greit å sykle på veiskulderen i 80 sone.

Følg skilting mot Sylling (Rv284). Utsikt mot Holsfjorden - en del av Tyrifjorden, dukker opp før du kommer inn i tettstedet Sylling. Du fortsetter Rv284 men tar til venstre etter Sylling og ikke mot Vikersund.

Nå begynner en liten "berg og dalebane"; ned i elveleiet og klatring opp. Det er noen krappe svinger så vær forsiktig. Etter Sylling kirke "flater" det litt ut før en begynner på nedfarten mot Lierbyen og Kjellstad.

I hvilken grad turen er egnet for familier, skal være usagt. Det er spesielt strekning på Rv285 fra Lierbyen mot Sylling som er lite "familevennlig". Som en treningstur en ettermiddag er den utmerket.

Siden ruten kun går på asfalt er turen godt egnet for landveisykkelen.