Heia-Bøsetra-Myggheim-Solli-Heia (10 km)

Dette er ingen "familevennlig" tur! Her er det harde stigningen og mye trilling.

Kart: Lommekjent.no

http://connect.garmin.com/activity/106384753
http://www.lommekjent.no/turer/907200

Du starter turen ved Heia på Lierskogen hvor det er enkelt å parkere. Fra Heia følger du Ovenstadvegen og tar til høyre inn på Bøveien. Her er det merket med Skiforeningen Bøsetra, Asdøltjern og Solli.

De første kilometerene går på dårlig asfalt og grus. Litt nord for Bø Nedre - en stor gård på høyre side, går veien til Solli rett fram. Jeg tok turen til venstre for å følge Skiforeningen merking.

Ved enden av Bøveien ligger det en gård. Litt før gården går det en traktorvei inn til høyre. Veien er lukket med en grind. Etter ca 200 meter er det en ny grind og slutt på traktorvei. Nå må du begynne å trille sykkelen. Du krabber deg fortsatt oppover. Du følger blåmerket løype (sommerløype). Det er noen myrområder som du må forsere. Totalt er det ca 1,2 km du må trille.

Du kommer fram til Myggheim - en gammel seter/hytte. Dersom du ønsker å utvide turen til Asdøltjern tar du til venstre på vein nedenfor hytta. Ta til høyre dersom du skal til Solli.

Det er laget en ny veg fra Myggheim. Dekket er grov grus som ikke særlig godt å sykle på. Avstikkeren til Solli er vanskelig å finne - her bør Skiforeningen få opp et "sykkelmerke".

Jeg fortsatt rett fram og ned bakkene til Lierskogen.

Turen fra Heia til Solli ligger i Markadatabasen.

Heiahytta