Rhône Route fra Martigny til Geneve

Sveits har i alt 11 nasjonale sykkelruter hvor Rhône ruten er den første; R1. R1 starter i Andermatt og avsluttes i Geneve, totalt 318 km.

Vi syklet fra Martigny til Geneve i to etapper på hver rundt 70 km. Dette er lett sykling rundt Lac Léman hvor vinden kan være den største utfordringen.

Vi gjorde også enkelt ved å ha en "base" i Geneve og tok tog hver morgen ut fra Geneve. Det er ingen problemer med å ta med seg sykkelen på togene i Sveits, det eneste du trenger er et sykkelpass (CHF 19 per dag). Sykkelpass får du kjøpt på jernbanestasjonene eller Internett.

Kart kan lastes ned fra SuisseMobile. I tillegg finnes det anbefalt litteratur og kartverk som kan kjøpes i Sveits.

Kartutsnitt R1 Martigny - Geneve

Martigny - Lausanne (75 km)

FAKTABOKS

Du finner skiltet for Nasjonal sykkelrute #1 rett ved stasjonen. Ruta går langs ved motorveien i noen partier, men følger for det meste Rhône. Det er nesten bare asfalt - noen få partier med grus.

Som høydeprofilen indikerer, går det mye "nedover". Her er det bare å nyte naturen, livet rundt Rhône elven og gleden ved å sykle. Kilometerene ruller raskt unna og du er snart i Montreux. Lunch på strandpromenaden anbefales.

Fra Montreux til Lausanne "slikker" du strandkanten noen steder. Det er flere muligheter til å ta et bad.

Den tyngste bakken var fra Ouchy opp til Lausanne. Er du sliten kan en ta metroen.

Lausanne - Geneve (70 km)

FAKTABOKS

Fra jernbanestasjonen i Lausanne sykler du ned til Ouchy. Du finner raskt R1 som går langs strandpromenaden.

Turen fra Ouchy til Geneve er litt mer kupert enn strekningen Martigny - Lausanne siden R1 tar noen avstikkere "opp mellom vinrankene". Det er noen partier på grus, men ingen problemer med å sykle med en landveisracer/hybrid sykkel.

Klar for dagens tur
Klar for dagens tur

Nyttige linker

Anbefaler å ta en titt på disse eksterne referansene.